Sastojci:
- Argeta jetrena pašteta: 190 g
- suncokretovo ulje
- jušni temeljac: 1 dl
- bijelo vino: 0,5 dl
- timijan
- muškatni oraščić
- miješane sjemenke: 100 g
- svinjski file: 600 g
- slatko vrhnje: 1 dl
- krušne mrvice od bijelog kruha: 50 g
- jaje: 1 kos
- papar
- sol
- svježi peršin
Priprema:
File narežite na medaljone debljine 1 cm, posolite i popaprite. Paštetu istresite u zdjelu te dodajte jaje, sjemenke, parmezan, krušne mrvice, nasjeckani peršin i timijan. Dobro izmiješajte. Medaljone naglo ispecite u tavi s obje strane, premjestite u zdjelu i obložite pripremljenom smjesom sjemenki. U pećnici uključite samo gornji grijač i ventilator te ih stavite da se zapeku 10 do 15 minuta pri 90 oC. Dok se medaljoni peku, pripremite umak. U zdjelu u kojoj ste pekli medaljone ulijte 0,5 dl bijelog vina, zavrijte te dodajte 1 dl slatkog vrhnja i 1 dl jušnog temeljca. Začinite bijelim paprom, dodajte malo muškatnog oraščića te, ako je potrebno, zgusnite.
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano