Sastojci:
- Argeta jetrena pašteta: 190 g
- suncokretovo ulje
- jušni temeljac: 1 dl
- bijelo vino: 0,5 dl
- timijan
- muškatni oraščić
- miješane sjemenke: 100 g
- svinjski file: 600 g
- slatko vrhnje: 1 dl
- krušne mrvice od bijelog kruha: 50 g
- jaje: 1 kos
- papar
- sol
- svježi peršin
Priprema:
File narežite na medaljone debljine 1 cm, posolite i popaprite. Paštetu istresite u zdjelu te dodajte jaje, sjemenke, parmezan, krušne mrvice, nasjeckani peršin i timijan. Dobro izmiješajte. Medaljone naglo ispecite u tavi s obje strane, premjestite u zdjelu i obložite pripremljenom smjesom sjemenki. U pećnici uključite samo gornji grijač i ventilator te ih stavite da se zapeku 10 do 15 minuta pri 90 oC. Dok se medaljoni peku, pripremite umak. U zdjelu u kojoj ste pekli medaljone ulijte 0,5 dl bijelog vina, zavrijte te dodajte 1 dl slatkog vrhnja i 1 dl jušnog temeljca. Začinite bijelim paprom, dodajte malo muškatnog oraščića te, ako je potrebno, zgusnite.
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu
Sin Petre Kurtele sam sebi ošišao šiške: Što učiniti kad dijete to napravi?
Koje dijete u obitelji ima najviše smisla za humor?
'Nevidljivi sustavu': Odgojitelji održali prosvjed u Zagrebu