Pisanice u najljepšim bojama, šunka i jaja te kolači nezaobilazni su na blagdanskom stolu za Uskrs, a djeca se vesele i čokoladnim slatkišima u obliku zečića, jaja ili pilića. No ako želite napraviti domaći slatkiš koji će izgledati dekorativno, a mališani će ih jednostavno moći jesti, pripremite im popularne cake pops.

Sastojci:

  • 2 gotove kore za tortu
  • 1 šalica kupovne glazure
  • 100 g čokolade (mliječne, tamne ili bijele)
  • štapići za lizalice
  • čokoladne ili šarene mrvice
  • boja za kolače (po želji)

Priprema:

Gotovu koru za tortu izmrvite u sitne mrvice te je u većoj zdjeli pomiješajte s glazurom. Kada dobijete smjesu koja se može mijesiti, od smjese malo odvojite i dlanovima oblikujte kuglice željene veličine. Popsi trebaju biti veličine oraha. Umetnite štapić lizalice u svaki pops, otprilike do pola. Složite ih na tacnu i stavite u hladnjak na 30-ak minuta, da se stisnu.

Otopite čokoladu i pažljivo umočite popse da su obložene sa svih strana i da se višak čokolade ocijedi. Ako ste koristili bijelu čokoladu, dodajte nekoliko kapi prehrambene boje za zabavne, šarene boje. Dok je čokolada još tekuća uvaljajte ih u čokoladu ili šarene mrvice. Pustite da se ohlade i stegnu.