Vaše dijete obožava paštetu, ali vi niste ljubitelj kupovnih? Nikako ne možete natjerati mališana da pojede skuhano povrće i meso? Ako ste na oba pitanja odgovorili pozitivno ovaj je recept za domaću paštetu od piletine idealan za vas.
Nepojedenu paštetu možete staviti u hladnjak i potrošiti u roku dva dana Foto: Shutterstock
SASTOJCI:
- komad pilećeg mesa (idealno bi bilo batak ili zabatak)
- 1 mrkva
- 1 korijen peršina ili četvrtina celera
- malo peršinovog lista
- pastrnjak
- nekoliko žlica vrhnja (po želji) ili maslinovo ulje
PRIPREMA:
Skuhajte pileće meso. Nakon 5-10 minuta dodajte narezanu mrkvu, korijen peršina ili celer i pastrnjak. Kada se skuha izlijte vodu i dodajte ostale sastojke. Usitnite štapnim mikserom i stavite na najmanje pola sata u hladnjak da se sastojci sjedine.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.