Domaća glumica i mama trojice sinova Marijana Mikulić svakodnevno brine o prehrani svoje obitelji, a svi članove se drže posebnog režima. Tako za vrijeme blagdana i praznika priprema zdrave slastice, ali držeći se posebnih pravila. To znači da hrana ne sadrži jaja, mliječne proizvode, gluten ni šećer. Pratiteljima je otkrila kako priprema zdravu tortu od mrkve

Torta od mrkve

Biskvit

Sastojci 

  • 180 g zobenog brašna 
  • 80 g kokosovog brašna 
  • 3 žlice meda 
  • 2 žlice kokosovog ulja 
  • 10 g praška za pecivo 
  • 1 i 1/2 čajna žličica sode bikarbone 
  • prstohvat soli 
  • 100 ml biljnog mlijeka 
  • 350 g ribane mrkve 
  • 80 ml cijeđenog soka naranče 
  • 2 čajne žličice cimeta 
  • 3 žlice kokosovog jogurta 

Priprema 

  1. Suhe sastojke dobro promiješate. 
  2. Dodajte mokre sastojke i mrkvu, lagano miješajući. 
  3. Pripremite kalup obložen papirom za pečenje. U njega prelijte smjesu. 
  4. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 45 minuta. 

Krema

  • 400 g veganskog sirnog namaza 
  • 100 g veganskog kokosovog margarina 
  • 2 žlice soka od naranče
  • 1 žlica meda 
  • malo bourbon vanilije. 

Priprema 

  1. Sve sastojke umutite. 
  2. Nakon što se biskvit ohladi, premažite ga kremom.