S obzirom na to da danas u gotovo svaki obrok sadrži meso, ponekad je dobro pojesti obrok koji sadrži samo biljne sastojke. To ne znači da ne možete u njemu uživati. Upravo takav je recept Marijane Mikulić za veganske palačinke. Brzo su gotove, a imaju nutritivno bogate sastojke i uz to su nevjerojatno ukusne. Domaća glumica i mama troje djece pazi na prehranu svoje obitelji, ali redovito priprema zdrave slastice. 

Veganske palačinke

Sastojci

  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica heljdinog brašna
  • 4 šalice zobenog mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 žlica meda.

Priprema 

1. Sve sastojke izblendajte. 

2. Pecite palačinke na klasičan način dok ne budu zlatno-smeđe boje. 

Dodatan savjet: Možete koristiti bilo biljno mlijeko, ali svakako nemojte baš šalicu do vrha punu nego malo manje. Ako je pregusto dodajte malo jer kad je smjesa rijetka, palačinke se raspadaju.