Slatki makaroni često su se našli na stolovima domaćica u Jugoslaviji koje su ih umjesto kolača pripremale djeci i unucima. Vrlo su jednostavni za pripremu, a recept donosimo u nastavku.

SASTOJCI:

  • 250 g tjestenine
  • 50 g krušnih mrvica
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ulje


PRIPREMA:

Skuhajte makarone i ostavite ih poklopljene u vodi dok pripremate slatki nadjev. Na laganoj vatri propržite krušne mrvice, tako da dobiju lijepu zlatnu boju, a zatim dodajte i šećer. Promiješajte, odvojite dvije žlice smjese sa strane, ocijedite vodu iz makarona, pa ih dodajte u mrvice i šećer. Pržite još minutu, dvije, pa sklonite s vatre. Po želji, možete dodati i malo cimeta, oraha, grožđica itd. Stavite u zdjelicu ili tanjure te pospite smjesom od mrvica i šećera koju ste prethodno odvojili.

shutterstock_678154702.jpg
Shutterstock Po želji možete dodati i malo cimeta, oraha, grožđica i slično

 Izvor: Stil.rs