Djeca vole tjesteninu, a odgovara im i kremasta tekstura hrane. Ako ste već isprobali tjesteninusa sirom, ili mac&cheese, i jelo je prošlo test njihovog izbirljivog nepca, vrijeme je da testirate 'upgrade'. Malo zazelenite jelo špinatom pa će klinci dobiti i dozu potrebnog željeza. Naravno, tu je i ricotta te nezaobilazni cheddar i parmezan. 

dijete jede
Shutterstock 

Sastojci

450 g tjestenine
300 g smrznutog špinata
10 g svježeg bosiljka
250 g ricotta sira
120 g krem sira
235 ml mlijeka
235 ml vrhnja za kuhanje
200 g naribanog cheddar sira
30 g naribanog parmezana
2 češnja češnjaka
1 žličica soli
¼ žličice papra
¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva i lagano namastite veću keramičku posudu. Tjesteninu skuhajte u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane. U multipraktiku izblendajte špinat, bosiljak, ricottu, krem sir, mlijeko, vrhnje za kuhanje, 100 g cheddara, malo naribanog parmezana, češnjak, sol, papar i muškatni oraščić. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako koristite smrznuti špinat, prije stavljanja u blender ga odmrznite.

Dodajte smjesu od špinata u tjesteninu i promiješajte da se sve sjedini. Prebacite u keramičku posudu i pospite preostalim sirom. Pecite dok se tjestenina ne zapeče i ne dobije boju, otprilike 20 minuta. Pustite nekoliko minuta da se ohladi, a zatim je poslužite sa salatom.