Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što kažete na homemade čokoladu? Jednostavna za pripremu i jako fina

Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaću čokoladu, u kojoj nema hrpe šećera te ju možete grickati bez grižnje savjesti. A ako ju ponudite i svojim malenima uvjereni smo da će im se svidjeti, tim više ako ih uključite u pripremu ...

Zašto si uskraćivati omiljenu poslasticu ili je, još gore, jesti s osjećajem grižnje savjesti? Vrlo je lako napraviti čokoladne oblizeke koji su slatka točka na 'i' zdrave, uravnotežene prehrane. 'Sve je nekad bilo bolje' pa i vaša omiljena čokolada, koja vam se u posljednje vrijeme čini preslatka i nekako bezličnog okusa. Iako možda nećete uspjeti stvoriti okus iz slatkih sjećanja, vaša će čokolada sigurno biti zdravija od svih kupovnih slatkiša.

Potrebno vam je:

– jednaka količina kakao maslaca i kakao praha (npr. po ½ šalice  svakoga)
– sladilo po izboru (med, rižin slad, stevia…) – količina po ukusu
– dodaci po izboru (orašasti plodovi, naribana narančina korica, cimet, suho voće…)

Priprema:

Kakao maslac rastopite u posudi na pari. Kad se potpuno rastopi,
posudu maknite s vatre pa dodajte kakao prah i sladilo. Dobro promiješajte kako bi smjesa bila potpuno glatka, a zatim umiješajte i dodatke po izboru. Ulijte u kalupe te ostavite da se stvrdne. Kad se čokolada stvrdne, izvadite je iz kalupa i po potrebi narežite oštrim nožem. Najbolje je da je čuvate u hladnjaku, jer na sobnoj temperaturi može stajati samo tjedan dana. Umjesto kakao maslaca možete upotrijebiti kokosov maslac ili ulje. Upotrijebite li kokosovo ulje, čokoladu ćete nakon pripreme morati staviti u zamrzivač da se stvrdne, a u zamrzivaču ju je najbolje i čuvati jer kokosovo ulje postaje tekuće na 24 Celzijeva stupnja.

Tekst: Dunja Ladić
Foto: Shutterstock

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije