Sastojci za jednu porciju:
3 kriške baguette kruha
3 koluta kozjeg sira
rukola
svježi bosiljak
zelena salata ili matovilac
malo oraha i/ ili pinjola
svježe voće poput smokava, malina, grozđe, breskve ili kruške, ovisno o sezoni - veće voće narezati na tanke kriške
(svježe voće 'ublažava' trpak okus sira te se, kao i orasi, cesto poslužuje uz sir)
po želji:
posolite kruh prije stavljanja sira
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu ili rešetku roštilja u pećnici na 220°. Na svaku krišku kruha položite po krišku sira, eventualno kapnuti malo maslinovog ulja te dodati svježeg timijana.
2. Pomiješajte sastojke za salatu: rukolu u ovom slučaju narežite, na sitno narežite bosiljak te pomiješajte. Prelijte dresingom te dobro promiješajte
3. Pospite orasima i/ ili pinjolima, ukrasite voćem i kruh ubacite u pećnicu. Gotovo je kad se sir malo rastopio.
4. Dodajte kruh sa sirom na salatu ili pokraj nje, ali na isti tanjur, te poslužite.
umak za salatu:
a) pomiješajte maslinovo ulje, malo octa balsamica i malo limuna (koji podigne okus balzamicu), istucite vilicom te prelijte po salati (po želji dodajte vrlo malo meda), sol, papar b) napravite klasični vinaigrette: dijon senf, maslinovo ulje, vinski ocat, svježi timijan i možda malo meda, sol, papar. Dobro promiješajte te prelijte preko salate.
Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:
novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču