Svaka trudnica očekuje da će najveći trbuh, a, samim time, i najviše kilograma imati na pretkraj trudnoće. Baš zato, mnoge se začude kada shvate da su smršavjele baš krajem trećeg tromjesječja.

U ovom razdoblju trudnoće trbuh vam je poveći pa je teško primijetiti gubitak kilograma. Postoji nekoliko razloga zbog čega se to događa:

Naime, krajem trudnoće počinje smanjivati količina plodove vode, čak i prije nego što pukne vodenjak, a manje plodove vode znači i manje kilograma. Osim toga, beba vam pritišće zdjelicu pa često odlazite na toalet. Na taj način gubite dosta vode, na koju također odlazi veći dio kilograma. I probava počinje bolje raditi pa se i crijeva prazne češće

Ako se dosta znojite, i to je jedan od načina na koje se tijelo oslobađa viška tekućine. Često se događa da pretkraj trudnoće izgubite apetit, a zanimljivo je i da u ovom razdoblju sagorijevate više kalorija nego prije.

Stoga, jedite redovito i dovoljno. Imajte na umu da hranite i bebu, a njoj su potrebni nutrijenti da bi se pravilno razvijala.
Pijte dovoljno vode i držite se preporučene prehrane tijekom trudnoće jer ćete tako imati više energije za porod.