Sasvim malene, tek rođene bebe, ne bi trebalo voditi na put. Beba bi za prvo putovanje trebala imati barem tri mjeseca. U tom razdoblju polako popušta stres, dijete više ne plače toliko, uglavnom dulje spava noću, pronašli ste rutinu u svojoj novoj ulozi i u principu nema argumenata protiv godišnjeg odmora s dojenčetom, naprotiv: može biti opušteniji nego s većom djecom.

Osobito ako još dojite dijete - uštedjet ćete sebi puno neprilika ako iznenada ogladni u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Ako dohranjujete ili hranite dijete na bočicu, morate bolje organizirati godišnji odmor. Ne možete svugdje kupiti istu hranu za bebe, zato je najsigurnije ponijeti dovoljno zaliha od kuće. Ne trebate prtljagu opterećivati pelenama, njih doista ima posvuda.

Ovaj savjet je očito pročitala i naša poznata pjevačica Maja Šuput jer je svog sina Blooma u godinu dana njegova života upoznala sa svijetom.

Njeni pratitelji se često šale da je mali Tatarinov u godinu dana proputovao više nego što će oni u tri njihova života, a mi se moramo složiti s njima.

Iako još nema ni godinu dana, Bloom je već itekako vidio svijeta, a nedavno su ga Maja i Nenad odveli na prvu malo dulju destinaciju - Mexico, Cancun.

Mališan je već bio i u Turskoj, ali to je na istom kontinentu pa se valjda 'ne broji'.

Evo koje je sve destinacije mališan dosad posjetio. Krajem svibnja prošle godine obitelj je 'skoknula' do Dubrovnika, a sredinom lipnja bili su na otoku Sveti Nikola kod Poreča.

Kraj lipnja prošle godine bio je rezerviran za Šibenik i Murter, a sredinom srpnja dogodio se i Bloomov prvi internacionalni let u Tursku.

Nakon povratka u Hrvatsku, obitelj nije dugo mirovala pa je tako 'skoknula' na Brač, nakon čega su se na Hvaru družili s Ninom Badrić.

Krajem srpnja su posjetili Korčulu i Mljet, a potom Vis. Opet su otišli na Hvar, a onda na drugi kraj Hrvatske, malo do Opatije.

Zatim su otišli iz Hrvatske, točnije u Italiju pa se Šuput pohvalila fotkama iz Venecije. Mališan je zatim otkrio novu lokaciju - taj su put posjetili Brijune.

U listopadu su pak opet posjetili Italiju te su odabrali hotel Castello di Reschio.

Kako je krenulo, maleni Bloom će otkriti još hrpu svjetskih destinacija kojih se vjerojatno neće ni sjećati, ali fotografije će ga na njih podsjećati.

Evo kako je izgledalo njegovih uzbudljivih prvih godinu dana:

Instagram Bloom putuje po svijetu