Poliklinika Mazalin, vodeći centar za žensko zdravlje prvi je organizator personalizirane radionice za trudnice pod nazivom „Trudnoća u fokusu“ (1. & 2. tromjesečje). Ova stručna radionica bila je namijenjena svim pacijenticama poliklinike Mazalin koje se nalaze u ovom posebnom periodu života, a sve s ciljem što bezbrižnije pripreme za dolazak bebe.

Na radionici su se izmjenjivale razne teme važne za svaku trudnicu, uključujući pravilnu prehranu tijekom trudnoće, tehnike opuštanja i disanja, pripremu za porod, njegu novorođenčeta i mnoge druge korisne informacije.

image5 (2).jpeg
Promo 

Radionica je započela temama o važnosti redovitih pregleda i prenatalne skrbi, kao i o uobičajenim pretragama tijekom trudnoće pod moderatorskom palicom dr. Mazalin, dr. Klaić, dr. Srček.

Među navedenim temama svoje mjesto je zauzelo i nekoliko tabu tema o kojima se dovoljno ne priča, a koje su itekako važne za svaku buduću mamu.

image8.jpeg
Promo 

Neke od navedenih tabu tema bile su:

  • Seksualni odnosi u trudnoći, što smijem, što ne smijem? Kako se ponašati tijekom trudnoće?
    Važnost odmora i kako se nositi s umorom u trudnoći?“
  • Hormonalne promjene tijekom trudnoće i kako si pomoći? Česte promjene raspoloženja i
    kako si pomoći? Prirodni načini za smanjenje mučnine?
  • Fizičke promjene tijela tijekom 1. i 2. tromjesečja, kako ih prihvatiti i nositi se s njima i kako si
    pomoći? Kako si pomoći kod nakupljanja vode?

Nadalje pričalo se i o hormonskim promjenama tijekom trudnoće i kako utječu na tijelo koje je predvodio Dr. Ranogajec, endokrinolog, zatim o prehrambenim smjernicama i važnosti uravnotežene prehrane, praktičnim i sigurnim vježbama za trudnice pod vodstvom fizioterapeutkinje Martine iz poliklinike Grgić, a pacijentice su mogle saznati više i o pravilnim tehnikama disanja i opuštanja.

Ono što je svakoj ženi koja će uskoro postati majka zapravo i najvažnije jest poslušati stvarna iskustva. Pacijentice poliklinike Mazalin na ovoj su personaliziranoj radionici iz prve ruke imale priliku saznati o osobnim iskustvima s trudnoćom uz savjete i preporuke iz prakse.

image10.jpeg
Promo 

Posljednji, no jednako važan dio radionice bilo je predstavljanje knjige "Vodič za trudnoću" čiji su autori stručnjaci iz Poliklinike Mazalin. U ovom poučnom vodiču od 150 stranica, buduće mame mogle su saznati kako ga koristiti kao resurs tijekom trudnoće, te su isti ponijele i kući sa širokim osmijehom na licu.

Osim poliklinike Mazalin, bilo je tu još nekoliko zanimljivih sponzora radionice koji su svakoj sudionici omogućili prekrasan poklon paket, a riječ je o cijenjenim tvrtkama: Barrel, Laboratorios BABÉ, Juicefast, poliklinika Salvea, poliklinika Grgić i Mrkvica.

Poliklinika Mazalin u nadolazećem je razdoblju najavila još nekoliko sličnih zanimljivih projekata koji će bez sumnje polučiti jednakim uspjehom.

image11.jpeg
Promo 

Ovakve hvalevrijedne radionice trebale bi zaživjeti jer na taj način ne samo da dokazuju koliko cijene svoje pacijentice, već im uistinu pomažu da što jednostavnije prođu kroz to jedinstveno životno iskustvo.

Poliklinika Mazalin vodeća je poliklinika za žensko zdravlje. U svom postojanju od gotovo 14 godina, stekli su status jedne od najcjenjenijih klinika kojima se pacijentice uvijek rado vraćaju. Njihovo stručno i srdačno osoblje, profesionalan pristup prema svakom pacijentu, široka lepeza znanja i veoma ugodan ambijent čine ovu polikliniku toliko uspješnom.