Britanska je influencerica na svome TikTok profilu @alanas.life odlučila je podijeliti jednu neobičnost vezanu uz svoj trudnički trbuh. Objasnila je kako je, nakon što je ušla u sredinu drugog tromjesečja, primijetila da njezin trbuh mijenja svoju veličinu tijekom dana.

@alanas.life look like I’ve skipped a whole trimester in a single day #pregnancy#babybump#bumpdate#secondtrimester#firsttimemom#20weekspregnant♬ As It Was - Harry Styles

Naime, mlada trudnica Alana objavila je video na kojem se vidi kako je njezin trbuh jedva uočljiv u 10 ujutro, ali da je zato u ponoć prilično velik, kao da se radi o potpuno različitim razdobljima trudnoće.

Influencerica se čak i našalila nakon što je s pratiteljima podijelila svoja zapažanja: 'Izgleda da sam preskočila cijelo tromjesečje u jednom danu.'

No ovakva pojava možda izgleda neobično, ali je objašnjiva. U drugome tromjesečju beba je najaktivnija u maminom trbuhu, a može mijenjati razne pozicije jer je još dovoljno mala i ima dovoljno mjesta. Vjerojatno se njezina bebica češće giba, a u ponoć uvijek dolazi u sličnu poziciju. 

Uz to, tijekom dana se može povećati volumen trbuha zbog nakupljanja vode uslijed češćeg hranjenja i pijenja.

Dakle, sve je u redu s trbuščićem, ali je zanimljivo pogledati ovaj fenomen.