U trudnoći vaši hormoni divljaju, a mnoge mame potvrđuju da im je kosa rasla puno brže nego dok nisu bile trudne. Stoga, možda ćete poželjeti kupiti boju za kosu već nakon prvih mjesec dana trudnoće. 

No, prvih 13 tjedana je vrijeme brzog razvoja bebe: organi poprimaju oblik, formiraju se mišići i glasnice, a nokti i folikuli dlake počinju se razvijati. Iako iz boja za kosu nećete upiti puno kemikalija, nema čvrstih dokaza jesu li ili nisu štetne za vašu bebu, pa čemu onda riskirati?

Bojenje korijena i promjena boje od korijena, znači da se boja nanosi na kosu i vlasište, gdje pore na koži upijaju kemikalije koje mogu ući u vaš krvotok. Za sigurniju alternativu, isprobajte tehnike u kojima se boja ne nanosi na vlasište, već samo na vlasi - na primjer, pramenovi ili preljevi.

Frizeru napomenite da ste trudni

Osim što obavezno svome frizeru napomenite da ste trudni tako da izbjegne štetne i agresivne kemikalije, a može vam savjetovati što blaži tretman.

Pričekajte drugo tromjesečje

Je li sigurno koristiti boju za kosu tijekom trudnoće? Istraživanja na ovu temu su ograničena, ali mnogi stručnjaci savjetuju budućim majkama da pričekaju do početka drugog tromjesečja.

Koristite neagresivnu boju

Također, važno je odabrati neagresivnu vrstu boje. Odlučite se za onu bez amonijaka. Kana je prirodna boja i nije toksična, no ipak prije kupnje provjerite etiketu, jer neki takozvani prirodni prozvodi mogu sadržavati kemikalije poput tradicionalnih boja.

Ne udišite kemikalije

Ako bojite kosu kod kuće, otvorite prozore kako biste udisali svježi zrak, a ne otrovne pare. Kada proizvod nanosite na kosu, obavezno nosite zaštitne rukavice, a za dodatnu zaštitu obucite majicu dugih rukava. Slijedite upute proizvođača, a boju držite minimalno preporučeno vrijeme i kada je bojanje gotovo, obavezno temeljito operite vlasište.

Imajte na umu da će zbog hormonalnih promjena vaša kosa reagirati drukčije, tako da možda nećete dobiti ono što očekujete. Prije nego što namažete cijelu glavu, boju nanesite na pramen da vidite kakvu boju ćete dobiti. Možda će biti ružičasta, no super ako ste baš takvu željeli!