Filmovi i serije često prikazuju trudnicu čiji se seksualni apetit u trudnoći naglo povećao. Ovaj smiješno netočni hollywoodski prikaz trudnica čini nas da se zapitamo gdje se kriju te 'pohotne' trudnice. Kako to žena, koja u utrobi nosi možda već veliku bebu, koja se okreće i rita, može imati nezasitni seksualni apetit. Uz to, ne zaboravimo na sve poteškoće jedne trudnice kao što su umor, nezgrapnost, žgaravica, natečenost ili hemoroide, i sve sad to pokušajte zamisliti u divljem vrtlogu strasti.

Seks u trudnoći
Shutterstock 

Istina je, međutim, da većina trudnica obično u sebi ili na glas govori: 'Ne diraj me, osjećam se odvratno, nokautirat ću te'.

No literatura koja podržava postojanje pojačanog libida u trudnoći nalazi se na svakom koraku. Ako u Google upišete 'trudnoća i libido', pojavit će se hrpa članaka u kojima se tvrdi da trudnoća pokreće seksualni nagon žene. Međutim, ako čitate postove žena na internetskim forumima o istoj temi, vidjet ćete da se događa upravo suprotno. Rasprave upućuju na smanjeni libido.

U ovom grmu leži zeko!

Čitava ova pogrešna priča o 'napaljenoj' trudnici čini da se one koje to nisu doživjele osjećaju kao čudakinje koji mrze seks. Što je još gore, mnoge od ovih budućih mama osjećaju se krivima i brinu se da će njihov privremeni nedostatak želje za seksom, odvesti njihove partnere u krevet druge žene. To je čista bezvezarija.

Prije svega, ako ste svom partneru vjerovali do te mjere da ste s njim odlučili imati dijete, bit će dovoljno da budete zajedno i držite se za ruke dok dijete mirno raste u vašoj maternici. Drugo, ženama nije potrebna još jedna stvar zbog koje bi se osjećale krivima. Umjesto toga, složimo se u istini. Budimo iskrene dok dijelimo svoja iskustva kada je riječ o (neimanju) seksa tijekom trudnoće (i nakon poroda, što je pak sasvim druga priča).

Ako ovo sada čitate i mislite: 'Ovo sam ja! Ja sam najmanje 'napaljena' trudna žena ikad!', sigurno niste sami. Način na koji je trudnoća prikazana na filmu i TV-u je besmislica (sjetite se samo koliko je 'smiješno' gledati scene porođaja nakon što ste doživjeli pravi porod?). Stoga, ne dopustite da se u bilo kojem trenutku osjetite nelagodno. Uživajte u svojoj trudnoći i veselite se svojoj bebi, a vaš libido će se vratiti kad za to dođe vrijeme.