iako je u međuvremenu rodila zdravu bebu, Tammy Hembrow, je u 24. tjednu trudnoće objavila na svome TikToku video kojim je zabrinula, ali i šokirala svoje pratitelje. Australska influencerica je na snimci tako uvukla trbuh da je izgledala kao da uopće nije trudna.

@tammyhembrow

♬ POOF BE GONE - KyleYouMadeThat

‘Iskreno, nije li to loše za bebu? Kao da odjednom nestane… Nije li to šok?’, upitala je jedna pratiteljica. A vama se sigurno nameće isto pitanje. Tammy je u komentarima odgovorila kako je uvlačenje trbuha u trudnoći potpuno sigurno.

Objasnila je kako ona zapravo samo vježba trbušnjake, a da pritom ne stišće bebu ni na koji način. 

No ovaj način vježbanja poznat je već unatrag nekoliko godina, a riječ je o Bloomovoj metodi. Idejni začetnik ovih vježbi je Brooke Cates, trenerica specijalizirana za vježbanje prije i nakon poroda. Osnova tehnike je kombiniranje dubokih udaha, stezanja trbušnih mišića i stezanje mišića zdjelice.

'Nema nikakve opasnosti. Dijete je potpuno zaštićeno i nema toga što majka može napraviti pomoću svojih trbušnih mišića, a da bi taj potez naškodio njenom djetetu', za magazin Health prije nekoliko godina ovu je metodu komentirao dr. med. Michael Cackovic.

Iako se medicinska struka slaže oko sigurnosti izvođenja ovih vježbi, još uvijek nema dokaza koji bi potvrdili učinkovitost Bloomove metodee, a svakako se prije izvođenja bilo kakvih vježbi potrebno savjetovati s liječnikom.