Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 ČUDNA SIMPTOMA TRUDNOĆE KOJA SE POJAVLJUJU PRIJE IZOSTANKA MENSTRUACIJE: Nije riječ o mučnini niti o bolnim grudima

Postoje neki neobični simptomi trudnoće koji se mogu pojaviti i prije izostanka menstruacije

 test za trudnoću Izvor: Shutterstock

Na samom početku trudnoće promjene su toliko sitne da žene nisu sigurne trebaju li posegnuti za testom ili samo pričekati vrijeme kad bi im trebala početi menstruacija. Test na trudnoću reagira na hormon trudnoće, beta HCG koji se u tijelu počinje proizvoditi čim se oplođeno jajašce pričvrsti za stijenku maternice.

Osim izostanka menstruacije, bolnih grudi, čudnih želja za hranom, postoji nekoliko znakova koji će vam pokazati da je vrijeme za test na trudnoću.

1. Čudni grčevi u trbuhu

Da, vjerojatno ne biste očekivali, ali ovakvi grčevi mogu se pojaviti baš kada dođe do implantacije, malo prije same menstruacije i mogu biti popraćeni svijetlim i slabim krvarenjem.

2. Metalni okus u ustima

Zbog veće količine estrogena i progesterona može doći do potpuno drugačijeg osjećaja u ustima. Imat ćete osjećaj kao da ste u ustima držali kovanice.

3. Intenzivniji mirisi

Iako djeluje čudno, mnogim ženama se u trudnoći pojača osjetilo mirisa, a za to krivac estrogen.

4. Bolja fleksibilnost tijela

Vjerovali ili ne, ovo može biti rani simptom trudnoće. Budući dolazi do oslobađanja hormona relaksina, ako vježbate jogu ili pilates, primijetit ćete i kako se mnogo lakše i bolje istežete. Tijelo proizvodi ovaj hormone jer se priprema za porođaj.

Možda će vas zanimati

Najnovije