Nova studija pokazuje da imunološki sustav trudnice može otkriti bolesti. Premda se o trudnoći gotovo sve zna, još uvijek postoji toliko toga što znanstvenici i medicinski stručnjaci ne razumiju. Kada bolje razmislite o tome, činjenica da žensko tijelo može rasti, hraniti i roditi cijelo ljudsko biće nije ništa drugo nego fenomenalna.

Neprestano se provode studije o tome što se događa tijekom trudnoće, kako se mijenja žensko tijelo i kako funkcionira. Ovaj napredak nas približava razumijevanju onoga što se stvarno događa.
Prema Medical Xpressu, nova je studija otkrila da imunološki sustav može pomoći u otkrivanju bolesti tijekom trudnoće. Ovu studiju izradilo je Norveško sveučilište znanosti i tehnologije, a u cijelosti je možete pročitati ovdje.

Proučavanje je započeto činjenicom da je trudnoća nevjerojatno teška za majčin imunološki sustav. Kad razmislite o tome, polovica gena u rastućem fetusu je 'strano' majčinom tijelu jer potječu od oca. To znači da imunološki sustav mora raditi kako bi pronašao ravnotežu između razvoja bebe i zaštite majke.

Istraživači su željeli razumjeti kako se imunološki sustav ponaša tijekom trudnoće i ovo je bio prvi tim koji je pogledao kako se ženski imunološki sustav razvija tijekom trudnoće. Pratili su više od 700 trudnica koje su imale normalne trudnoće i rodile zdravu djecu. Budući da su imali toliko zdravih trudnica, uspjeli su pronaći početnu liniju, ili standard, kako se imunološki sustav ponaša u normalnoj trudnoći. Vjerovali su da razumijevanje kako bi imunološki sustav trebao djelovati može biti vrlo korisno za sve buduće studije koje je potrebno napraviti.

To je zato što rano otkrivanje bolesti u trudnoći, može pomoći liječniku da odluči hoće li žena biti izložena visokom riziku od bolesti i da li bi je trebalo mnogo pažljivije pratiti tijekom trudnoće. Otkrili su da postoje brojna stanja kod majke ili bebe koja su na kraju mijenjala ili stvarala abnormalnosti u imunološkom sustavu, a budući da su znali kako bi normalan imunološki sustav trebao izgledati, mogli su lakše i ranije otkriti ove abnormalnosti.

Iako će biti potrebno više studija, istraživači čak vjeruju da imunološki sustav žene može pomoći u određivanju je li beba dječak ili djevojčica.