Nakon iznimno napornog tjelesnog i mentalnog iskustva, kao što je porod bebe, i mama na neki način postaje druga osoba. Jer, njezin se život od toga trenutka potpuno mijenja. Od prvog trenutka kada zagrli svoju bebu sve postaje drugačije, život dobiva novi smisao, i to malo biće postaje središte maminog svemira.

Prvih 24 sata nakon poroda ni sami niste svjesni promjena kroz koje prolazite, osjećate se umorno, ali s druge strane, puni ste adrenalina jer ste na svijet donijeli novi život, i to je vaša nagrada zauvijek!

Erica Andrews, po struci primalja i majka petero djece, prije 6 godina podelila je fotografiju snimljenu prvih 24 sata nakon poroda, gdje u naručju drži svoju bebicu. Na licu joj se vidi sreća i zadovoljstvo, a poruku koju je napisala vrijedi pročitati.

‘Ovako stvarno izgleda mama 24 sata nakon poroda. Beba u marami. Koža na koži. Pelene za odrasle. Ružičasti sjaj. Moje tijelo osjeća se kao da je trčalo maraton, a moje je srce još veliko od jučerašnjeg putovanja. Porod nas otvara kao što potres otvara zemlju, a ja sam još u toj intimnoj, krhkoj agoniji otvaranja. Osjećam se sirovo. Osjećajno. Drugačije. Osjećam se kao da sam na valovitoj površini oceana koji me baca naprijed i natrag, između sreće, zahvalnosti, melankolije i tuge’, započela je svoju poruku ova mama, a onda dodala:

‘Prije samo 23 sata prigrlila sam novi život, a prije 24 sata dopustila sam da krene kroz mene, u moje ruke koje su ga dočekale. Praznina utrobe donosi težak osjećaj udarca u stvarnost, ali tada se pojavi novi maleni život, tražeći dojku i ponovno se osjećam potpuna. Još sam u procesu ove prekrasne promjene kroz koju je prošla cijela moja obitelj i u potpunom sam strahopoštovanju prema snazi ljudskog bića, ženi, majci. Ovo vrijeme ne može se uporediti s nekim drugim’, napisala je mama uz predivnu fotografiju.