Pjevačica Rihanna je na predstavljanju svoje linije Fenty Hair priznala da je nakon poroda gubila kosu “u valovima” koje nije očekivala. Mama 2-godišnjeg sina RZA i 10-mjesečnog Riota Rosea, razgovarala je s Refinery29 o tome kako je doživjela gubitak kose nakon poroda.

"Nisam očekivala da će se to dogoditi u valovima. Mislila sam da će se to jednostavno dogoditi i ponovno narasti", rekla je. "Pojavilo bi se na jednom mjestu, zatim na drugom, pa još jedno mjesto, i u tom trenutku bilo je kao 'dosta je bilo'."

Ispadanje kose nakon poroda pogađa nevjerojatnih 91% novih mama, prema Nacionalnom institutu za zdravlje, i može biti nevjerojatno stresno.

Osobito za mame poput Rihanne koje su možda bile spremne da hormoni trudnoće uzrokuju gubitak kose, ali nisu shvaćale da će se to nastaviti nekoliko mjeseci nakon poroda.

Dermatologinja dr. Laura Scott rekla je za Romper 2022. da se “nakon poroda hormoni mijenjaju i mnoge od onih dlačica koje su trebale otpasti tijekom trudnoće sada dobivaju poruku da je vrijeme da se pripreme za ispadanje. Obično oko dva do tri mjeseca nakon poroda ispada kosa.”

U Rihanninom slučaju, ona je odlučila “prigrliti” gubitak kose nakon poroda tako što je postala “kreativnija i pametnija” s frizurama koje je odabrala.

Rihanna želi još djece

Iako gubitak kose nakon poroda može biti uznemirujući za nove mame, to ne sprječava Rihannu da razmišlja o sljedećoj trudnoći. Na lansiranju Fenty Hair-a razjasnila je da trenutno nije trudna i da bi htjela "prvo dobiti natrag svoje pločice" prije nego što rodi još jedno dijete.

Ali priznala je u intervjuu za Entertainment Tonight da bi voljela još djece. “Znate što, nadam se. Želim,” rekla je za magazin kad su je upitali želi li još djece te je dodala: “Nisam trudna, ako vas to zanima.” 

Na pitanje priželjkuje li kćer, za Extru je odgovorila: “Ljuta djevojčica bila bi tako zabavna.”