Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PANIČNO BJEŽI I BORI SE ZA ZRAK: Ova snimka pokazuje što se događa s bebom kada trudnica 'zapali'

Sljedeći put dobro razmislite kada zapalite cigaretu jer znate da se u vašem trbuhu razvija novi život.

 Beba dok mama puši Izvor: Screenshot YouTube

Nije rijetka situacija vidjeti trudnicu kako sjedi i uživa pušeći cigaretu. Ne samo da izgleda ružno, već utječe i na vašu bebu. Smrdi na dim i nikako joj se ne sviđa!

Dim cigarete sadrži preko 4000 kemikalija, cijanida, olova i čak 60 sastojaka koji uzrokuju rak. Kada pušite tijekom trudnoće, duhanski toksini dospijevaju u krvotok, koji je bebin jedini izvor kisika i hranjivih tvari.

Nedostatak kisika koji beba dobiva može imati veliki utjecaj na bebin rast i razvoj. Pušenje tijekom trudnoće udvostručuje šanse da se beba rodi prijevremeno ili s manjom tjelesnom težinom.

 Što se događa s bebom kad trudnica zapali cigaretu Izvor: Shutterstock

Prerano rođena beba obično teži između 1600 i 1900 grama, a neke bebe teže i znatno manje. Koža joj je prozirna, vide se arterije i vene, a spolne karakteristike obično nisu u potpunosti razvijene. U bolnici u inkubatoru obično ostaju tjednima, a neke bebe i mjesecima.

Na društvenim mrežama osvanuo je ilustrirani video koji pokazuje kako se beba osjeća dok majka konzumira cigarete. Primjećuje se da je vidno uznemirena i da se ponaša kao da se bori za zrak.

Pogledajte video, pa razmislite ponovo kada počnete paliti cigaretu, a znate da vam u trbuhu raste novi život:

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije