Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DESET TJEDANA DO PORODA, A NIJE UOPĆE BILA NA PREGLEDU: 'Zašto me nijedan ginekolog ne želi pregledati?'

Zabrinuta trudnica požalila se na jednom forumu da je nijedan ginekolog neće primiti na pregled pa objasnila zašto i kako se to dogodilo

 Trudnica prekasno došla na pregled Izvor: Shutterstock

Svaka trudnica očekuje adekvatnu liječničku skrb. Međutim, ova žena je ostala bez ijednog liječnika koji bi je htio pregledati, i to iz potpuno bizarnog razloga. Na forumu Reddit pojavila se žena koja je otkrila da je trudna tek u 29. tjednu trudnoće. Bila je to za nju potpuno neočekivana vijest koja ju je šokirala. Što prije, to bolje, otišla je potražiti ginekologa, no pokazalo se da je nitko u krugu od 100 km od kuće nije voljan vidjeti.

"Većina mi je rekla da me ne mogu vidjeti jer sam trudna 24 tjedna i da je sada rizično da me liječnik vidi bez prethodnih pregleda i nalaza. Čak su me i primalje ignorirale", kaže ova žena.

 Trudnica prekasno došla na pregled

Nakon višednevne potrage, pronašla je ordinaciju s liječnicima koji su spremni na suradnju, a sada se bori s problemima vezanim za osiguranje.

"Trenutno sam u 31. tjednu trudnoće i jako sam uplašena. Ne znam što će biti ako nešto pođe po zlu. Bojim se da prirodni porod neće biti moguć, a da će se stvari zakomplicirati . Možda će mi trebati carski rez, ali kako to učiniti?" Znam da nemam doktora?", pita se prestrašena žena.

"Razumijem liječnike i znam da izbjegavaju rizik, ali kako to izgleda da nijedan liječnik ne želi vidjeti trudnicu kojoj su ostala dva mjeseca do poroda?" pita se ona.

 Trudnica prekasno došla na pregled Izvor: Shutterstock

S druge strane, američki liječnici kažu da za ovakvo ponašanje postoje dobri razlozi.

"Ima žena koje zovu prekasno pa ne mogu dobiti termin. Ima i žena koje idu od liječnika do liječnika, ne plaćaju račune i ne slušaju savjete koje dobiju od prethodnog. Neke se samo pojave mjesec dana prije termina, a mi se stvarno ne želimo uključiti. Ipak, naglašavam, nijedan pravi liječnik neće odbiti pacijenta, te dodaje da je u dokumentaciji potrebno samo naglasiti da pacijent pojavio se prekasno za određene pretrage i zahvate”, kaže Lauren Streicher, ginekologinja.

Možda će vas zanimati

Najnovije