Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom
Sastojci
400 g krumpira
1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g
1 mala žlica soli
1 mala žlica mljevene slatke paprike
½ male žlice papra
1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan
1 jaje
rukola
krušne mrvice
sezam
brašno
Priprema
Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 - 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes