Pindžur služite kao prilog mesu, a možete ga koristiti i kao namaz
Sastojci:
1 kg patlidžana
20 dag ovčjeg sira (zamjena: sirni namaz)
1dl maslinovog ulja
10 dag mljevenih oraha (može i bez)
sol, papar
nekoliko režnjeva češnjaka
vrećica majoneze
Priprema
Patlidžane operite, obrišite i stavite peći (u komadu) na ploču ili roštilj pećnice. Kada sa svih strana dobiju crnu boju (prigore), skinite ih s vatre. Ogulite ih i izmiksajte. Sir namrvite i dodajte patlidžanima. Češnjak usitnite i zajedno s ostalim sastojcima dodajte patlidžanima. Dobro izmješajte. Poslužite ohlađeno.
Recept poslale čitateljice Maja Sokolean i Lena Đapić
6 fraza koje roditelji ne bi smjeli govoriti djeci
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem