Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umrla od toplinskog udara jer se pokvario termostat za grijanje!

Mama Keri Hall Volmert otvorila je FB stranicu kako bi njezina tragična priča bila upozorenje roditeljima na potencijalne opasnosti za djecu. Keri je izgubila 17-mjesečnu kćerkicu jer se tijekom noći pokvario termostat za grijanje

 sammy i mama

Kada je Keri Hall Volmert stavila svoju 17-mjesečnu kćer na spavanje 28. veljače 2016., nije mogla niti zamisliti da je posljednji put vidi živu.

No kada je čula očajnički glas svoga supruga kad ju je zazavao sljedeće jutro iz sobe njihove kćeri, znala je da se dogodilo nešto strašno. Nakon neuspjelog pokušaja spašavanja u Hitnoj, djevojčicu su proglasili mrtvom.

Keri je svoju tragičnu priču podijelila na svojoj Facebook stranici, Remembering Sammie Joyce Volmert, koju je otvorila u sjećanje na svoje tragično preminulo dijete, ali i kao upozorenje roditeljima na situacije koje mogu biti opasne iako vam se ne čine takvima: kao što je spavanje na katu odvojenom od roditelja.

Sammie je umrla od toplinskog udara prouzročenim neispravnim grijanjem. Iako je termostat bio namješten na temperaturu 26 stupnjeva, zbog neispravnosti, tijekom noći se temperature u sobi popela na blizu 40 stupnjeva.

Kako su Keri i njezin suprug spavali na donjem katu, nisu nikako mogli znati da je temperatura tijekom noći porasla na tako opasnu brojku.

Keri je na svome profilu napisala kako su liječnici rekli da se Sammie nije ni probudila, niti zaplakala jer su mala djeca puno osjetljivija na promjenu vanjeske temperature nego odrasli pa je malenoj vrlo brzo narasla temperatura te umrla u snu od posljedice toplinskog udara.

Također, rekli su da bi se isto dogodilo i njihovu 3-godišnjem sinu Jacksonu da je tu noć spavao sa sestricom u sobi.

‘Želimo da svi znaju našu priču, kako bi roditelji obratili pozornost i na ovakve potencijalne opasnosti te da kako se više nijednom djetetu ne bi dogodila slična tragedija’, objavila je Keri.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Facebook

Najnovije