Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki porast zaraženih koronavirusom među djecom u SAD-u!

Otvaranje škola razlog je za više od 74 tisuće novih slučajeva oboljele djece u posljednjih 20-ak dana, smatraju vlasti, no brojka ih ne zabrinjavaju, s obzirom na ukupan broj učenika u SAD-u te činjenicu da baš svi imaju vrlo blage ...

 dijete nosi masku zbog pandemije koronavirusa

U posljednjih 20-ak dana, broj djece zaražene koronavirusom porastao je za 20%. Naime, kako piše People, od početka kolovoza u SAD-u je zabilježeno čak 74 160 novih slučajeva Covid-19 bolesti među djecom. Iako brojka nije zanemariva, sva djeca imaju izrazito blage simptome, a mnogo je i asimptomatskih slučajeva.
Porast slučajeva zaraze koronavirusom među djecom dogodio se nakon što je u nekoliko država počela nova školska godina, ponegdje uz mjere socijalne distance, ali i bez njih. Primjerice, u Georgiji, gdje se od građana nije zahtijevalo da nose maske u zajedničkim prostorijama, stotine učenika, nastavnika i drugog osoblja bili su izloženi virusu te morali ići u karantenu, a najmanje tri škole privremeno su zatvorene nakon porasta slučajeva zaraženih. U državi Mississippi trenutačno je 4.000 učenika i oko 600 nastavnika u karanteni, no tamošnje vlasti kažu kako porast slučajeva zaraženih koronavirusom nije zabrinjavajući te da su, s obzirom na ukupan broj učenika, od kojih većina još pohađa normalnu nastavu, zadovoljni stanjem. Inače, u SAD-u je do sada koronavirusom zaraženo više od 5,8 milijuna ljudi.

Iako je koronavirus još uvijek velika nepoznanica, dosadašnja iskustva pokazuju da je bolest koju ovaj virus izaziva u pravilu vrlo blaga kod djece, barem kad su fizički simptomi u pitanju. S druge pak strane, neizvjesnost zbog pandemije, zabrinutost roditelja, stalno izvještavanje o broju zaraženih, psihoza koja se stvorila, nemogućnost druženja s vršnjacima na način na koji su naviknuli..., sve to može ostaviti brojne posljedice na njihovu psihu. Kako s djecom razgovarati o koronavirusu, saznajte OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije