Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je vratio nadu bolesnoj djeci, a sada kaže: 'U svakoj krizi, pa i ovoj, život treba pokušati prikazati manje ozbiljnim!'

U 10 godina postojanja, nasmijali su više od 160 tisuća djece i starijih osoba. Aktivnosti Crvenih nosova ne prestaju ni tijekom pandemije koronavirusa, jer sada su ljudima potrebniji nego ikada prije!

 smijehom i dobrim raspoloženjem mama i dijete pokušavaju zaboraviti na krizu uzrokovanu koronavirusom

U trenucima kad su zbog epidemije koronavirusa njihove posjete djeci u bolnicama i starijim osobama u domovima zaustavljene, misija Crvenih nosova Klaunovadoktora ne prestaje. Crveni nosovi Klaunovidoktori smatraju da je smijeh sad potrebniji nego ikad i na svojoj Facebook stranici daju sve od sebe da ga barem na trenutak donesu u domove diljem Hrvatske. Kroz videouratke klaunova dr. Zvekana, dr. Ludeka, dr. Žbunja, dr. Pistacije Točkić Crtić, sestre Livadić i drugih te javljanje putem Facebook Livea svakodnevno šire radost i pružaju dozu optimizma. Pratite ih i nasmijte se jer s klaunom niste sami te im pomozite da i dalje budu #noslonac.

Crveni Nosovi klaunovidoktori ove godine obilježavaju deset godina rada tijekom kojih uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha donose smijeh i radost malenima, a olakšanje i ohrabrenje velikima. Dosad su nasmijali više od 160.000 djece i starijih ljudi.
"U separeu odjela Intenzivne njega na zagrebačkom Rebru vidim dječaka u zavojima od glave do pete. U jednom trenutku učinilo mi se da vidim blagi pokret prstima, kao da nas doziva. Bio sam s kolegom i, sad, nas dvojica krenemo prema njemu misleći da ćemo s vrata odsvirati neku pjesmicu, no on nas poziva još bliže, još bliže i još bliže. Bili smo na 20 centimetara od njega, a on, sav omotan zavojima, tiho prozbori "Svirajte još!". To je dokaz kako i u najtežim trenucima u životu glazba i osmijeh vraćaju osjećaj radosti i optimizam", ispričao nam je povodom 10. rođendana Udruge Crveno Nosovi njezin osnivač, prvi klundoktor u HrvatskojZoran Vukić. Cijeli intrevju s njim pročitajte OVDJE.

Ljudima u bezizlaznim situacijama potreban je osjećaj da su korisni i uključeni traženje izlaza iz bezizlaznosti. Bitno je, rekao je u intrevjuu Zoran Vukić, ljudima pokazati kako svijet nije protiv njih te da se svima nama događaju neočekivane prepreke. Nadalje, treba im pokušati prikazati život manje ozbiljnim, jer kada se uspijemo nasmijati na vlastiti račun ili vlastitoj nevolji, jednostavno je nakon toga sve lakše. Njegove riječi definitivno imaju smisla i danas, zar ne?

Tekst: D. P.
Fotografije:

Najnovije

Najpopularnije