Odvjetnik Tommy John Kherkher na TikToku je objavio video koji je u rekordnom roku pogledalo više od 5 milijuna ljudi. Ovaj tata njime je želio upozoriti roditelje na igračke koje mogu biti opasne za sigurnost i zdravlje djece. Kako je naveo odvjetnik, postoje tri igračke koje nikada ne bi kupio, ma koliko ga djeca molila.

Na njegovom popisu tako su se našle igračke s malim baterijama, jer predstavljaju velik zdravstveni rizik. Iako se većina igračaka danas može puniti, neke ih još uvijek sadrže i Tommy savjetuje roditeljima da ih ne kupuju. "Te stvari su opasne. Ako dijete slučajno proguta jednu, zaglavit će mu se u jednjaku ili dušniku. Zbog kemijske mješavine u baterijama mogu nagristi jednjak i napraviti rupu u njemu kroz nekoliko minuta", upozorio je.

@tommythelawyer I wouldn’t buy these toys #fyp#foryou#tips#safety#recalls#christmasshopping#lawyer♬ original sound - tommythelawyer

S popisa za kupovinu je prekrižio i vodene loptice – perle, koje se stave u vodu i narastu. Ove mekane kuglice poput gela postale su viralne na TikToku, a unatoč tome što se reklamiraju kao senzorna igračka, odvjetnik je ozbiljno zabrinut zbog njih. "Postoje izvještaji da njihovo gutanje može izazvati crijevne opstrukcije", objasnio je dodajući da je bilo čak i smrtnih slučajeva povezanih s tom igračkom.

Na kraju je spomenuo spravu koju mnogi roditelji žele kupiti svojoj djeci - ljuljačku za novorođenčad, na čiju je sigurnost upozorila i američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC). Iako lagano ljuljanje može pomoći, odvjetnik kaže da ono ne bi trebalo biti dio rutine spavanja. "Njihove glave mogu biti nagnute prema naprijed, što blokira dišne puteve", ističe.