Bebe svoje igračke vole stavljati usta pa je važno da se igračke redovito i adekvatno čiste. Ovisno o materijalu, različito se peru, a na nekoliko detalja valja pripaziti kako igračke ne bi promijenile oblik u pranju, rastopile se ili postale opasne za bebe. 

Plastične, gumene i silikonske igračke

Ove je igračke jednostavno održavati, a budući da ih bebe najčešće stavljaju usta, poželjno ih je prati dva puta tjedno. Najjednostavniji način održavanja je pranje u sudoperu, uz malo sredstva za pranje suđa, po mogućnosti onog koji je siguran za djecu.

Neke od mekših plastičnih i gumenih igračaka, poput žvakalica, možete prati i u mašini za suđe, na nižem programu.
Pripazite ako ove igračke imaju rupice ili prolaze jer zaostala voda u igračkama idealno je tlo za razvoj bakterija i gljivica. Dobro iscijedite vodu iz igračke i sušite je na zraku i suncu.

Plišanci, drvene igračke i podloge za igru

Plišance možete prati u mašini za rublje, na niskoj temperaturi. Uvijek ih ubacite u jastučnicu ili vrećicu za pranje kako bi ih zaštitili od pucanja. Igračke koje imaju zalijepljene mašnice ili dodatke, nemojte prati u mašini već ih namočite u vodu s malo sapuna pa istrljajte i isperite.
Plišance sušite polegnute na podlogu jer bi se u visećoj poziciji mogli izdužiti i promijeniti oblik. Možete ih prati nekoliko puta godišnje, osim ako ih dijete često ne pobljucka ili ne žvače.

Drvene igračke je bolje ne prati u vodi, a svakih nekoliko mjeseci ih je poželjno obrisati krpom i octom. Miris octa će s vremenom ishlapiti, potpuno je siguran za bebu i neće štetiti drvu.
Podloge za igru svakodnevno, na kraju dana, prebrišite blagim univerzalnim sredstvom za dezinfekciju.