Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marin Čilić: 'Otkako sam tata, srce mi je puno'

 Marin Čilić

Iako je ostvario izniman sportski uspjeh i nanizao brojne turnirske pobjede, postigao izvanredne poslovne rezultate i stekao svjetsku slavu, domaći tenisač Marin Čilić ne zaboravlja kako su izgledali počeci njegove karijere. Ponosno priča kako su roditelji njemu i njegovoj braći sagradili tenisko igralište u dvorištu obiteljske kuće kada su još kao dječaci pokazali interes za taj sport. Priznaje kako će im do kraja života biti zahvalan što su im pružili priliku da, unatoč maloj sredini u kojoj su rođeni i odrasli te slaboj teniskoj tradiciji u Međugorju, ostvare svoje dječačke snove.

Ne zaboravljajući koliko je to važno, a nerijetko i presudno za nečiji život i karijeru, 32-godišnji vrsni sportaš posljednje četiri godine Zakladom Marin Čilić pomaže mladim i talentiranim ljudima da pokažu svoj puni potencijal i ostvare svoje snove. Unatoč teškim vremenima i pandemiji prouzročenoj bolešću COVID-19, početkom mjeseca otvoren je natječaj za treću generaciju stipendista njegove zaklade. U sklopu društveno odgovorne akcije Same Chances by Story, Marin je pojasnio kome su prije svega namijenjene vrijedne stipendije te koliko mu znači što može pratiti rad i napredak tih mladih i vrijednih ljudi za koje je uvjeren da će u skoroj budućnosti svije­t itekako čuti. Nagrađivani tenisač sretan je i ponosan jer je u rad Zaklade, od samog početka, uključena i njegova supruga Kristina, koja mu je ujedno i veliko nadahnuće te pomoć. Sve što radi, Marin priznaje, čini i za svoga devetomjesečnog sinčića Balda, kojega uči koliko je važno biti iskren, pošten, marljiv, požrtvovan čovjek, uvijek spreman pomoći, čovjek istinskih životnih i ljudskih vrijednosti. 

Marin Čilić: 'Otkako sam tata, srce mi je puno'
Izvor: Youtube

Story: Koliko vas je rođenje sina Balda promijenilo kao osobu?

Radije bih rekao da me nadopunilo, a ne promijenilo. Neopisiva je sreća svaki put kada sam s njim. Teško mi je izbivati iz kuće, ali putem videopoziva pratim ga svaki dan. Bio sam odsutan dva tjedna, a on je već puno napredovao. Kada sam s njim i Kristinom, ne propuštam nijedan trenutak. Stara poslovica kaže da vam djeca ispune srce i to definitivno potpisujem.

Cijeli intervju s Marinom Čilićem pročitajte u novom broju magazina Story, koji na kioscima možete pronaći od srijede, 4. studenoga.

Najnovije

Najpopularnije