Od 1979. godine kada je medvjedić Lino razveselio svoje prijatelje i poklonio im prvi kalendar pa sve do danas, Lino kalendar postao je neizostavan dio svakog doma. Osim što u naše domove unosi dozu šarenila i optimizma, Lino kalendar brojanje dana čini puno zabavnijim, osobito na početku svakog mjeseca kada je vrijeme za okretanje stranice te otkrivanje nove ilustracije i poruke koja ju prati. Još jedan razlog zbog kojeg obožavamo Lino kalendar su omiljeni Lino proizvodi koje moramo pojesti kako bismo došli do njega.

KAKO DO NAJPOPULARNIJEG KALENDARA?

Baš poput ljubavi prema medvjediću Linu i svim slatkim proizvodima koje krasi njegov lik, ljubav prema Lino kalendaru prenosi se s generacije na generaciju. Svi se sjećamo uzbuđenja koje nam je donosilo izrezivanje svake lentice s pakiranja omiljenog Čokolina ili Lino lade, važnog dana kada smo skupili dovoljno lentica i svoju kuvertu nosili na poštu te velikog dolaska novog Lino kalendara koji je za sve nas jedna od ultimativnih uspomena iz djetinjstva.

Nekoliko desetljeća i nekoliko generacija nakon, Lino kalendar je još uvijek pravi hit među malima, ali i velikima.

Kako bismo skupljanje i slanje lentica za novi Lino kalendar učinili još zabavnijim, uzbudljivijim i posebnijim, za nekoliko malih prijatelja medjedića Lino odlučili smo pripremiti najslađi brunch ikad!

NAJSLAĐI BRUNCH U DRUŠTVU MALIH LINO PRIJATELJA

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Poseban brunch na kojem nam se, uz male Lino prijatelje, pridružio i najposebniji gost, odlučili smo smjestiti u jedno od najmagičnijih mjesta u gradu – Shkatulicu.

Prostor koji izgleda kao iz najluđe dječje mašte bio je savršeni početak naše posebne priče, a vlasnica Shkatulice Lucija Juroš transformirala ju je u pravi mali Lino svemir – u šarenim bojama, s puno balona, igračaka i slatkih Lino grickalica koja su mališanima dala energiju da dan pun zabave, igre i plesa.

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Za ultimativni Lino doživljaj, mališani su odmah na ulazu dobili posebne lentice koje su ponosno nosili tijekom cijelog druženja, a koje je dizajnirala poznata hrvatska dizajnerica Ana Tevšić Nauković. Stavljenjem lentica, postali su pravi superjunaci! I to ne bilo kakvi superjunaci, već Lino Superjunaci Dobrih Djela.

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch 05
Robert Gašpert 

Brunch ne bi bio brunch bez odlične hrane – mali i veliki gosti uživali su u slatkim zalogajima koje je uz pomoć omiljenih Lino proizvoda poput Čokolina, Keksolina i Lino Lade osmislila chefica Dragana Dilparić iz kavane Darling&Shegerts. Buhtlino, Musavi Lino, Hrskavi Čikolino i Linoccino bili su pravi hit, a ako i vama zvuče predobro da ih ne biste isprobali, uskoro vam donosimo recepte kako ih pripremiti kod kuće.

Lino Kid's Brunch
Roberrt Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

No, najveća zvijezda Kid's Bruncha bez sumnje je bio sam medvjedić Lino. Na oduševljenje svih mališana koji su subotu prijepodne proveli u Shkatulici, na slatkom druženju pridružio im se i medjedić Lino. Nakon puno zagrljaja i petica, medvjedić Lino je za mališane pripremio mali izazov.

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

U pripremi za svoj zimski san, medvjedić Lino je u Shkatulici sakrio svoje omiljene Lino proizvode. Uz pomoć animatorice Vlatke, na mališanima je bio veliki zadatak – pronaći sve skrivene Lino proizvode kako bi skupili dovoljno lentica za novi Lino kalendar. Mališani su se odmah bacili u potragu, a Lino ih je pratio i bodrio na svakom koraku. 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

DO NOVOG LINO KALENDARA U TRI KORAKA

Nakon što su skupili sve proizvode, Lino im je otkrio tri jednostavna koraka koji ih dijele do novog Lino kalendara. Sve što su trebali je izrezati lentice sa Lino proizvoda, spakirati ih u kuvertu u koju su njihovi roditelji ubacili ispunjeni kupon, napisati Linovu adresu i ubaciti svoje kuverte u poštanski sandučić.

I dok su neki se dio male ekipe brzo uhvatio škarica i izrezivanja lentica, drugi su već pisali adresu na kuverte, a jedan od Linovih malih prijatelja pripremio se za posebnu vožnju kuverta do posebnog poštanskog sandučića koji je Lino donio u Shkatulicu.

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Nakon uspješno odrađenog izazova, medvjedić Lino i njegovi mali prijatelji uživali su u slatkom brunchu. Nakon buhtla, palačinka, moussea i dječjeg cappuccina s dodatkom omiljenih Lino okusa, medvjedić Lino otkrio je i kako izgleda Lino kalendar za 2024. godinu. Okupljeno društvo Lino Superjunaka Dobrih Djela oduševile su šarene ilustracije, ali i poruke koje će nas u 2024. godini svaki mjesec podsjećati koliko su dobra djela važna i kako ih možemo učiniti za ljude, životinje i svijet koji nas okružuje.

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Nakon što su prolistali novi Lino kalendar, bilo je vrijeme za istraživanje svakog kutka magične Shkatulice i Lino shopa, za ples s Linom i igru s balonima u kojoj su im se pridružili i roditelji. Kao šećer na kraju dana koji sigurno neće zaboraviti, mališani su se imali prilike fotografirati sa svojim omiljenim medvjedićom koji je za njih pripremio i posebne poklone. Svaki mališan sa sobom je kući ponio novi Lino kalendar za 2024. godinu, vreću punu slatkih Lino iznenađenja i osmijeh od uha do uha.

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Lino Kid's Brunch
Robert Gašpert 

Kako i vi možete do omiljenog Lino kalendara? Baš poput naših malih prijatelja koji su nam se pridružili na Kid's Brunchu s Linom, sve što trebate je pratiti tri jednostavna koraka – skupiti lentice, ispuniti kupon i poslati Lini na adresu Lino p.p. 160, 48000 Koprivnica. I nakon toga, ne preostaje vam ništa dugo nego da strpljivo čekate svoj kalendar.

Lino kalendar.jpg
Lino 

*Sadržaj nastao u suradnji s Linom.