Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOROSKOP OTKRIVA KOJA SU DJECA NAJPRILAGODLJIVIJA: Tko će lako prihvatiti vrtić - Blizanci, Lavovi ili Vodenjaci?

Autor Sanja Matasić

Svako dijete na nove okolnosti prilagođava se na svoj način. Koji se horoskopski znakovi najlakše prilagođavaju na jaslice ili vrtić?

 djeca u jaslicama Izvor: Shutterstock

Ljeto je na izmaku, a mnogi će mališani ove jeseni prvi put krenuti u jaslice ili vrtić. I, sigurno, roditelji su zabrinuti kako će izgledati prilagodba jer, da se ne lažemo, prva dva mjeseca potpuno novih okolnosti mogu biti izazovna. Da malo 'razbijemo' vašu tjeskobu, pitali smo zvijezde i evo kako se koji horoskopski znak prilagođava promjenama i novim okolnostima.

Blizanci: Potrčat će tetama u zagrljaj

Blizanci su poznati kao najprilagodljiviji znak Zodijaka. U koje ih god situacije ubacite, oni se mogu prilagoditi. Oni su poput kameleona i mogu pokazati različite strane svoje osobnosti različitim osobama. Ako svoga malenoga Blizanca dovedete na adaptaciju u jaslice ili vrtić, nećete imati većih problema. Velika je vjerojatnost da će odmah potrčati tetama u zagrljaj i s nestrpljenjem očekivati da se upozna sa svakim djetetom koje uđe na vrata.

 djeca u vrtiću Izvor: Shutterstock

Kako su veliki društvenjaci, najvjerojatnije će biti jedan od onih mališana kojeg nećete u suzama ostavljati u vrtiću, već ćete ga sa suzama izvlačiti iz vrtića, pogotovo ako ste ga prekinuli u nekoj zabavnoj igri.

Ribe: Tješit će uplakane vršnjake

I Ribe ulaze u onu skupinu horoskopskih znakova koji se vrlo lako prilagode novome okruženju i novim okolnostima. No one to čine zahvaljujući svojoj izraženoj intuiciji i osjećaju za druge ljude. Baš zato što osjećaju druge, vrlo lako pronalaze nove prijatelje, a u vrtiću će biti od one djece koja će uvijek tješiti uplakane vršnjake.
Vaša Ribica dobro će se snaći i u igrama s autićima i u igrama s lutkicama, a posebno će uživati u umjetničkom izražavanju. Jedino, nemojte od nje očekivati da uživa u popodnevnom vrtićkom spavanju.

Strijelac: Kad je frka, njemu je najzabavnije

Strijelci uživaju u promjenama i dinamici. Ipak, radije će uživati u vrtićima u kojima se uvijek nešto istražuje i u kojima je svaki dan malčice drukčiji.

Naravno, od ovoga mališana možete očekivati probleme kod hranjenja i spavanja u vrtiću, ali se ne morate brinuti da će zaplakati kada zamaknete iza ugla. Zapravo, jedva će dočekati jer mu je cilj ispitati nove granice.

Odgojitelji u vrtiću sigurno neće biti lako s jednim Strijelcem jer će biti u stalnom planiranju novih nepodopština i u njih će pokušati uvući i ostale klince. No jedno je sigurno – ako je vaše dijete Strijelac, vrtić će mu biti samo još jedna avantura u nizu.

Vaga: Mirotvorac odmalena

Vaga je poznata kao jedan od najprilagodljivijih znakova Zodijaka, a najvažnije joj je da su svi u harmoničnim odnosima. Očekujte da će kod prilagodbe na vrtić isprva stajati po strani i promatrati, a tek kada otkrije pravila, stvara odnose s drugom djecom.

 djeca u vrtiću Izvor: Shutterstock

Čak u u ranoj dobi Vage će pokušati izmiriti posvađane male kolege i učiniti sve da svi budu pozvani u igru.

Djevica: Najdraži dio dana – pospremanje igračaka

Djevicama prilagodba na novi kolektiv ili okolinu može biti izazovna samo iz razloga što su od malih nogu pobornici reda i vole organiziranost. Stoga, trebat će im malčice vremena da prihvate vrtićku organizaciju dana.

No čim dođe do bilo kakve promjene, na primjer ako svoju Djevicu ostavite u dežurstvu ili ako se pojavi nova teta, moglo bi biti plakanja. Dobra je stvar: čim se počnu pospremati igračke, zaboravit će svaku muku i posvetiti se tome zahtjevnome poslu.

Ovan: Onaj koji grize i čupa drugu djecu

Kada malenog Ovna dovedete u vrtić, nećete imati problema s prilagodbom. Za vas, problemi počinju nešto kasnije. Tvrdoglavost i upornost prate vašeg mališana na svakom koraku, a za njega je sve 'ratno polje' gdje mora pokazati svoju dominaciju.

Prvi želi igračku, zapravo, želi baš onu koju je uzeo njegov prijatelj. Tada uđe u konflikt, a iz toga razloga počinje gunđati da ne želi ići u vrtić.
Posebna je umjetnost nagovoriti ga da popusti i pomiri se i s tetama i s drugom djecom. Naoružajte se strpljenjem i komunikacijskim vještinama jer vi ste jedan od roditelja kojeg tete često zovu na razgovor.

Rak: U suzama čeka da dođete po njega

Rakovi vole svoju rutinu, vrlo su emotivni i teško se odvajaju od roditelja. Njima će prilagodba trajati duže nego ostalima, a plakat će i kad ih ostavljate i kada dolazite po njih.

No s njima samo trebate polako i postupno. Kada se jednom prilagode, u vrtiću im je zabavno i lako nalaze nove prijatelje, miroljubivi su i rado uče nove stvari.

Vodenjak: Uvijek posebni i u svome filmu

Vodenjak je znak koji se najteže prilagođava. No ne zato što ne voli promjene, nego zato što je neovisan i originalan i teško se podlaže autoritetu.

 dijete u vrtiću Izvor: Shutterstock

Ako svi idu na spavanje, Vodenjak će smatrati da on baš ne mora. Odnosno, baš ono što svi rade, on nekako smatra da je nepotrebno. Često će se igrati sam, graditi neke svoje konstrukcije, a najveća mu je gnjavaža igranje u skupini.

Jarac: Maleni cinik koji zna što hoće

Jarac je odgovoran i ozbiljan i kao maleno dijete. On će jako brinuti o svim stvarima koje sa sobom donese u vrtić. I to čak graniči sa škrtošću. Lekcije dijeljenja za njega su neprihvatljive i ne želi ih usvojiti.
Mali Jarac je teško prilagodljiv na promjene pa bi prilagodba mogla potrajati. Njegova tvrdoglavost, ako je naumio ne ići taj dan u jaslice ili vrtić, nepobjediva je. Naš je savjet: ako ne želite izgubiti živce, radije popustite.

Lav: Najbolji outfit u grupi

Iako se Lavovima nije teško prilagoditi na nove okolnosti, njihova dominantna osobnost mogla bi im biti kamen spoticanja. Čim im neko dijete bude pokušalo nametnuti svoju volju, dolazi do ozbiljnih problema.
Nikako neće stajati u kutu i čekati da ga netko pozove na igranje, mali Lavovi su ona djeca koja organiziraju drugu djecu na igru. I još nešto – jedino biste mogli imati problema dok ga ujutro odjenete za vrtić. Trebat će mu vremena da odabere outfit.

Škorpion: Nema prisile

Ako navedete svoga maloga Škorpiona da želi ići u vrtić jer je 'veliki i hrabar', prilagodba prolazi bez problema. No ako osjeti da je to vaša odluka i da nije imao drugog izbora, naići ćete na suprotstavljanje.
I nije da plače u vrtiću jer mu je emotivno teško, nego se bori protiv odluke koju nije sam donio. Stoga, samo mudro i taktično!

Bik: Bit će to teška borba

Bik je najmanje prilagodljiv znak Zodijaka. Voli stalnost. Bikovi kasnije prohodaju, kasnije ostave dudu, kasnije ostave pelene, i to zato što sve rade polako.

Tako, i prilagodba na vrtić može potrajati, a jedini sretan trenutak u danu je – papanje doručka, užine i ručka. Dobro, ako sa sobom ima svoju dudu, i spavanje može biti gušt.
Jednom, kada se navikne, uživat će, ali uskoro će vas čekati novi problem – prilagodba na školu.

Možda će vas zanimati

Najnovije