Ako ste ostali bez ideja čime bi se mogli zabaviti vaši klinci tijekom ljetnih praznika, možda će vam pomoći astrološki uvid u njihove osobnosti. Svaki horoskopski znak ima svoja područja interesa pa najčešće djeci koja su predstavnici vatrenih znakova odgovara kretanje, a zračni znakovi radije svoje slobodno vrijeme provode istražujući kako funkcionira svijet oko njih.
Ljetni praznici dugo traju, a ispuniti vrijeme na zanimljiv način popriličan je izazov.

Ovan voli natjecanje

Avanturisti, maštoviti i vole se natjecati. Najbolje je Ovna prijaviti za sportski kamp i razna natjecanja. Međutim budite oprezni jer oni često znaju upasti u nevolju, a kako vole rizike, mogu se i ozlijediti.

djeca sviraju i pjevaju
Shutterstock 

Bikovi uživaju u glazbi

Vaš tvrdoglav, privržen i stabilan Bik obožava glazbu. S malim Bikom možete posjećivati koncerte, ubaciti mu u ruke novi instrument i samo ga pustiti da pokuša zaključiti kako ga može zasvirati.

Blizanci vole knjige

Vaš radoznali, komunikativni i inteligentni Blizanac treba neki izazov kako bi mu mozak ostao zaposlen. Dosada mu je najveći neprijatelj. Nabavite zalihe knjiga, igrica, papira za pisanje, pribor za crtanje... Ako još niste, učlanite ga u knjižnicu ili upišita na radionicu kreativnog pisanja ili glume.

Rak je sakupljač emotivnih uspomena

Senzibilni Rakovi žele vašu potpunu pozornost te vole pamtiti lijepe trenutke. Kupite im prazan album koji mogu popuniti slikama, fotografijama, crtežima i uspomenama s ljetnih praznika. Kako većina Rakova voli povijest i povijesne priče, bit će im zanimljivo posjetiti obližnje muzeje.

Lav voli druženje

Lavovi su prirodni vođe i učitelji. Stavite ih da budu zaduženi za drugu djecu kako bi zaista korisno ispunili svoje vrijeme. Vole kupovati i trošiti. Pomozite im da uštede nešto novca i povedite ih u kupnju. Kako vole pozornicu, upišite ih na neku radionicu pjevanja, plesa ili glume.

Djevica je radoholičar od malih nogu

Djevica voli biti korisna, a voli pomagati u kućanskim poslovima. Ako je još motivirate ‘simboličnom zaradom’, imat ćete čistu kuću, a vaša mala Djevica super će se zabavljati. Također, Djevice vole zagonetke i društvene igre.

Vaga uživa u opuštenoj atmosferi

Mala će Vaga uživati u opuštenim druženjima s obitelji i vršnjacima koji su joj dragi. Stoga, svaki izlet, druženje ili putovanje za njih je pun pogodak.

Škorpioni su pravi avanturisti

Vaš Škorpion voli avanturu, i to onu na rubu opasnosti. Planinarenje, pješačenje, rafting... Svaki izazov ili neka vrsta istraživanja pravi je izbor za njih.

dijete u prirodi
Shutterstock 

Strijelac je ljubitelj prirode

Oni apsolutno obožavaju životinje i pririodu. Stoga, kampiranje je ljetovanje iz snova. Jarac voli biti marljiv i na praznicima Jarčevi pokazuju interes za zarađivanjem novca već u vrtićkoj dobi. Pomozite im da zarade džeparac, to je dovoljno za praznike po njihovoj mjeri.

Vodenjak je mali istraživač

Djeca ovog znaka vole svemir, tehnologiju, znanstvene eksperimente ili izume. Učlanite ih u radionice, na tečajeve ili neki program koji im pomaže da nauče i uvježbaju nove vještine ili možda čak pokušaju izmisliti nešto što će vam koristiti u kući.

Ribe su umjetničke duše

Vaša Ribica je intuitivna i kreativna, a svoj talent za neku vrstu umjetnosti pokazuje od malih nogu. Ribi omogućite da uvijek ima dovoljno materijala kako bi mogla izraziti svoju kreativnost. Uživat će u tečaju slikanja, kiparstva ili tečaju gitare.