Budući da se pozitivno roditeljstvo temelji na nekim osobinama roditelja, kao što su strpljenje, odgovornost i dijeljenje emocija, može se pretpostaviti koji horoskopski znakovi mogu imati predispoziciju da budu otvoreniji za odnos s djecom.

Ne mora biti pravilo, ali s obzirom na zastupljenost osobina u Zodijaku, evo koji su znakovi idealni očevi, a kojima ta uloga ipak malo teže ide.

tata i kćer
Shutterstock 

Rođeni da budu tate

Rak

Blage su naravi, okrenuti su obitelji i žele da njihov dom bude toplo i sigurno mjesto. Baš zato muškarci Rakovi imaju mogućnost biti iznimno dobri i predani očevi.
Očevi Rakovi su kombinacija odanosti, predanosti, ali i dosljednosti, što je dobitna odgojna kombinacija.

Vaga

Možda će vas to iznenaditi, ali muškarac Vaga može biti nevjerojatno kvalitetan roditelj. Vage su sklone estetici i teže za skladom u svome životu, a zbog izrazite emotivnosti s djecom mogu uspostaviti bliske i iskrene odnose.

Djevica

Muškarac Djevica u ulozi oca je brižan i odgovoran te mu je jako važno da osobe koje voli budu zadovoljne. Očevi Djevice uživaju sudjelovati u svakom području djetetova života, obilaze roditeljske sastanke, na svim su utakmicama, jednostavno, svojom prisutnošću poručuju – tu sam.

tata i dijete
Shutterstock 

Morat će se pošteno pomučiti

Vodenjak

Iako, naravno, ovo možda ne vrijedi za svakog muškarca Vodenjaka, ali većini njih odgajanje djece ne ide spontano i prirodno.
Nije da su očevi Vodenjaci namjerno nezainteresirani, nego su često previše usredotočeni na razne projekte izvan svog obiteljskog života da im se odgajanje djece može činiti kao gnjavaža i nepotrebna obaveza.

Riba

Na prvu, čini se da bi muškarac Riba mogao biti odličan otac. No često su toliko obuzeti vlastitim potrebama i osjećajima da im se teško fokusirati na tuđe potrebe. Zapravo, ako su zadovoljni sobom, mogu biti super tate. No ako su nezadovoljni, njihova zamišljenost i sanjarenje jednostavno se neće uklopiti u obiteljski život.

Jarac

Jarci su proračunati i ne pokazuju emocije pa im odgajanje djece baš nije prirodni talenat. Iako žele biti roditelji i sviđa im se ideja o zasnivanju obitelji, koliko god da se trudili biti zabavni i spontani, na kraju njihova krutost u odgoji ipak dođe u prvi plan. Sve u svemu, dosta bi se morali pomučiti da bi bili nježni i dragi očevi.