Veza između roditelja i djeteta iznimno je sveta i lijepa. Međutim, razina povjerenja i ljubaznosti može se razlikovati u svakom od odnosa do odnosa.

Neki su roditelji otvorenog uma, vole zabavu i imaju sposobnost da se njihova djeca osjećaju iznimno ugodno u njihovu društvu. Dok drugi mogu zagovarati stroga pravila i zahtijevati red i disciplinu, uznemiravajući svoje tinejdžere, potičući ih tako dalje krše pravila i budu buntovni.

Evo popisa horoskopskih parova roditelj-dijete koji su najmanje kompatibilni

Ovan i Rak

Ovnovi su oduševljeni ciljevima i ambicijama svoje djece. Oni će sve napraviti da njihova djeca dosegnu svoj potencijal. No djeci Rakovima često to može smetati jer se oni žele kretati vlastitim tempom. Stoga, između roditelja Ovna i djeteta Raka stvara se često nepremostiva barijera.

Blizanci i Bik

Blizanci i Bikovi potpuno su različite osobnosti. Dok su Blizanci odlični sugovornici i vole biti u društvu ljudi, Bikovi su uglavnom introverti i radije ostaju u svojim zonama udobnosti. Dakle, svaki put kada roditelj Blizanac potiče svoje dijete Bika da bude otvorenije prema novim ljudima, dijete će se vjerojatno distancirati od roditelja.

Lav i Vodenjak

Ljudi rođeni u Lavu žive na pozornici. Vole društvo i vole da im se prizna ono što rade i tko su. Naprotiv, Vodenjaci potpuno neopterećeni mišljenjem drugih. Imaju svoju istinu i zapravo ih nije briga što ostali govore o njima. Dok roditelj Lav može vidjeti Vodenjaka kao neposlušnog i neurednog, dijete Vodenjak uživa u svome buntu.

Vaga i Djevica

Vagama je sve u ravnoteži i sigurnosti. Oni su mirotvorci u obitelji. Iako Djevice vole tu stabilnost, teško im je prihvatiti opuštenost i neurednost Vage. Djevice vole savršenstvo. Izbirljive su i ne trpe pogreške. Ipak, ova horoskopska kombinacija roditelj-dijete u jednom trenutku može doći u krizu.

Jarac i Strijelac

Jarac i Strijelac su potpuno suprotne osobnosti, pri čemu je prvi iznimno praktičan i proračunat u svojim postupcima, a drugi je spontaniji i pustolovniji. Jednostavno, često nemaju iste svjetonazore. Dok Jarac vidi Strijelca kao nepromišljenog, Strijelac može smatrati da je Jarac učinkovit, ali dosadan, što je nespojivo.

Škorpion i Lav

Ono što Škorpiona i Lava čini nespojivima je jedna njihova zajednička karakterna crta. Oboje su asertivni i rođeni su vođe. Dok će se Škorpion pobrinuti da se čuje njegov ili njezin stav, Lavovi dijele sličnu želju za vodstvom. To uzrokuje sukobe koji su teško rješivi. Roditelji i djeca koji dijele ovu horoskopsku kombinaciju često se mogu boriti da pronađu zajednički jezik.

Ribe i Strijelac

I Ribe i Strijelci su sanjari. No, dok Strijelac vjeruje u provedbu misli u djelo, prvi je plašljiviji i zabrinutiji zbog posljedica. Iako dijele neke zajedničke ideje, njihov pristup je vrlo različit, što ih čini nespojivima na mnogo načina.