Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPROTSTAVILA SE PREDRASUDAMA O DOJENJU: Mama željela popiti malo alkohola i prepustila prijateljici da joj doji bebu

Autor Sanja Matasić

Nekad je bilo normalno da vam druga žena doji bebu, a danas je većini roditelja to čudno.

 prijateljica doji moje dijete.jpg Izvor: Shutterstock, TikTok Screenshot

Svi se možemo složiti da je dojenje najbolji način hranjenja bebe, a uz to prirodan način zbližavanja mame i djeteta. Nekada, dok nisu postojale mliječne formule, pogotovo u ruralnim sredinama, djecu su dojile one majke koje su imale dovoljno mlijeka. Ili, ako bi majka bila odsutna ili bolesna, dijete su nosili na hranjenje kod najbliže dojilje.

No danas dojenje tuđe bebe mnogima je neprihvatljivo i čudno.   

Novopečena mama Grace pokušala je srušiti ovu predrasudu i objavila na svome TikToku video u kojem je priznala kako je prepustila svojoj prijateljici da joj doji dijete kako bi ona mogla uživati u čašici alkohola.

@gregariously_grace#breastfeeding#breastfed#findyourgrace#fyp#foryou#breastfedmommas♬ original sound - Grace

'Kad popiješ nekoliko alkoholnih pića - pa dopustiš prijateljici da ti doji bebu', napisala je Grace na video u kojem joj prijateljica doji bebu dok ona izdaja višak mlijeka.

Grace objasnila kako njezina prijateljica ima 7-mjesečnu bebu koja je otišla s tatom na vikend, a grudi su joj pune mlijeka. S druge strane, Grace je odlučila malo se opustiti uz čašicu alkohola pa smatra da je bolje da njezina beba pije prijateljičino mlijeko.

Neki su roditelji reagirali negativnim komentarima, smatrajući kako je prilično čudno dati drugoj osobi da doji njihovo dijete. No bilo je i onih koji su pohvalili Grace što je odlučila srušiti jednu od jačih predrasuda vezanu uz dojenje. 

Možda će vas zanimati

Najnovije