Završetak zime označava početak još jednog (usudimo se reći, boljeg) godišnjeg doba: proljeća. U zimskim ste danima često bili u zatvorenom prostoru, proljeće je najbolje vrijeme za aktivnosti na otvorenom, a Uskrsni blagdani savršena prilika za još više aktivnosti u kojima će vaša djeca uživati.

Evo 15 načina da ovaj učinite Uskrsom za pamćenje:

1. Organizirajte virtualni lov na uskršnja jaja
Nekoliko profesionalnih savjeta za početnike: prvo sakrijte jaja po svom domu ili dvorištu. Zatim postavite videochat i pozovite obitelj i prijatelje da preko chata prate vašu djecu dok traže jaja. Snimite mnogo, mnogo fotografija.

2. Udomite zečića
Zečići su dostupni u raznim oblicima i veličinama i mogu biti preslatki prvi kućni ljubimci. A jesmo li spomenuli kako su tek slatki? Prije nego što nabavite zečića, pripremite svoj dom za novog ljubimca zečića i educirajte se kako ga pravilno hraniti i što mu je sve potrebno.

dječak sa zečićem
Tatyana Tomsickova / Alamy / Alamy / Profimedia 

3. Ukrasite dom naljepnicama

Šarene naljepnice za zidove ili prozore jednostavan su način da personalizirate dječju sobu bez trošenja gomile novca. Odlučite se za netoksične naljepnice koje su dovoljno velike da ih male ruke s lakoćom mogu odlijepiti i zalijepiti. Bonus je ako još k tome svijetle u mraku!

4. Snimite obiteljske fotografije
Proljetna sezona izvrsno je vrijeme za fotografiranje obitelji. Vrijeme je toplo i sunčano, a drveće je u punom cvatu. Razmislite o korištenju stativa (s daljinskim upravljanjem) kako biste bili sigurni da su svi na fotografiji. Ako imate problema s nemirnom malom djecom, pričvrstite malu plišanu životinju na vrh fotoaparata.

uskršnja jaja
Sergej Razvodovskij / Panthermedia / Profimedia 

5. Ukrasite jaja

Kakav je to Uskrs ako ne ukrašavate jaja? Ova stoljetna tradicija je jeftina, zabavna i izvrstan način za učenje boja. U svakom slučaju djeca svih dobi obožavaju bojati jaja.

6. Napravite doručak u obliku zečića
Budući da doručak početak sjajnog dana, zašto ga ne biste učinili nezaboravnim uz palačinke zabavnog oblika? U kalup za kekse ulijte tijesto za palačinke (samo ga nemojte prepuniti!). Zatim nježno uklonite rezač i okrenite palačinku lopaticom.

7. Otiđite na misu
Ako ste religiozni, vjerojatno vam je važno da vaša obitelj zapamti Uskrs. A ako niste religiozni, možda je ovo idealno vrijeme da razmislite o koliko ste zahvalni za sve dobre stvari u vašem životu.

8. Napravite cvjetne krune, vjenčiće
Da mama, cvjetne krune još uvijek postoje! Savršena su zanimacija i za mame i za djecu, a vrlo ih je jednostavno napraviti.

  • Korak 1: Oblikujte žicu željene veličine. Zatim uzmite žicu i omotajte je oko glave kako biste odredili mjeru.
  • Korak 2: Omotajte zelenilom bazu krune. Koristite traku da pričvrstite stabljike zelenila na žicu. Vaš izbor zelenila ovisi o vrsti krune kakvu želite napraviti.
  • Korak 3: Napravite male cvjetne grozdove, zatim odaberite tri cvijeta i omotajte stabljike trakom.
  • Korak 4: Pričvrstite svoje cvjetne grozdove na krunu.

9. Otiđite u obiteljsku šetnju
Proljeće je savršeno vrijeme za izlazak i uživanje u prirodi. Iskoristite ovo kao priliku za razgovor o obiteljskim uspomenama ili o prirodi koja vas okružuje.

10. Napravite (ili kupite) uskršnje krafne
Iako krafne funkcioniraju u bilo koje doba godine, postoji nešto posebno u slatkim poslasticama tijekom praznika. Kupite ih u lokalnoj pekari ili ih napravite kod kuće.

11. Pročitajte priču o Uskrsu (ili o zečićima!)
Pronađite svoje omiljene knjige na internetu. Ako imate stariju djecu, potaknite ih da naprave svoju priču o Uskrsu. Kad završe, pročitajte ih naglas.

sadnja cvijeća
??????? ??????? / Stock Budget / Profimedia 

12. Zajedno posadite cvijeće

Nakon teške, hladne zime, proljeće je najbolje vrijeme da uljepšate svoj vrt. Uključite mališane tako da im dopustite da odaberu cvijeće, uz objašnjenje koje se cvijeće sadi u određeno godišnje doba. Neki od naših favorita su zumbuli, narcisi i tulipani.

13. Poledajte zajedno uskršnje filmove
Nismo veliki obožavatelji provođenja vremena pred ekranima, ali nema ništa loše u lijepom obiteljskom filmu, osobito u filmovima sa životinjama. Neki od naših uskršnjih favorita su Pas koji je spasio Uskrs, Zec Petar i Hop.

14. Ukrasite granu uskršnjim jajima
Tko kaže da se grane kite samo za Božić? Jeste li znali da je u Njemačkoj i Austriji uobičajeno ukrašavati drveće jajima pastelnih boja? Uzmite manje grane i stavite ih u vazu ili veliku staklenku napunjenu vodom, a zatim okitite prema želji.

15. Donirajte uskršnju košaru napunjenu voćem i povrćem
Uskrs je idealno vrijeme za razmišljanje o potrebitima. Odjeća i razne stvari spadaju u uobičajene donacije, dok vrlo rijetko ljudi daruju svježu hranu. Napunite košaru svježim voćem i povrćem i donirajte je u dobrotvorne svrhe u ime svoje obitelji.