Mile Butorac već je dugo prisutan na hrvatskoj blogerskoj sceni, a svakim danom i svakim novim receptom nanovo oduševljava svoje pratitelje. Nije samo okus njegovih jela ono što mu daje kredibilitet; njegove stilski savršeno osmišljenje gastro-kreacije osvajaju na prvu. Jedidomilevolje.com slikovit će naziv njegove web stranice s koje smo "posudili" recept za ovu neodoljivu - Bounty tortu.

Sastojci:

Za biskvit
4 jaja
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
100 ml ulja
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
1 limun (korica)

Kokos fil
500 ml mlijeka
1 žlica ruma
1 bourbon vanili šećer (ili obični)
6 žlica šećera
10 dkg kokosa
3 žlice oštrog brašna
– po želji 1 sjeme graha tonke

Glazura
10 dkg tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja – kokos po vrhu

Postupak:

Kokos fil

  1. U manji lonac dodajte mlijeko, rum i šećere (ako koristite tonku onda i nju naribajte), te stavite grijati na srednje jakoj vatri.
  2. U međuvremenu u drugoj zdjeli pomiješajte kokos i brašno.
  3. Kada je mlijeko zakuhalo, smanjite vatru i uz stalno miješanje dodajte kokos i brašno. Kad kao puding proključa ugasite vatru.
  4. Ostavite da se hladi.

Biskvit

  1. Zagrijte pećnicu na 180, kalup obližite papirom za pečenje i premažite i dno i stranice s malo ulja
  2. U posebne zdjele odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte 4 žlice šećera i umutite ih u čvrst snijeg.
  3. Žumanjcima dodajte 4 žlice šećera i vanili šećer pa ih miksajte dok ne posvijetle. Dodajte im mlijeko i ulje te promiješajte.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, te ih postepeno umiješajte u smjesu.
  5. Dodajte naribanu koricu limuna i snijeg od bjelanjaka te ih lagano umiješajte.
  6. Polovicu smjese izlijte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano ne porumeni.
  7. Izvadite koru iz pećnice, te po njoj ravnomjerno rasporedite od prije skuhanu kremu. Po kremi rasporedite preostalu biskvit smjesu i pecite još 20 minuta, probajte štapićem ili čačkalicom.

Glazura

  1. U manjem lončiću zagrijte vrhnje, kada dođe do vrenja ugasite vatru i dodajte razlomljenu čokoladu. Nastavite miješati dok se čokolada ne otopi.
  2. Po ohlađenoj torti prelijte prohlađenu glazuru i stavite u frižider 2 – 3 sata na hlađenje.

Fotografija: Marija Laća