Vjerovali ili ne, roditelji pronalaze inspiraciju na TikToku – i to ne samo kada su u pitanju trendovi poput plesnih izazova ili recepata. Iako je ova vrsta sadržaja isključivo zabavnog karaktera, mnogi od nas tretiraju TikTok kao primarni izvor vijesti, omiljeni kanal za kuhanje, pa čak i platformu za praćenje roditeljskih trendova i savjeta.

Najpopularniji roditeljski savjeti na TikToku

TikTokerica Gwenna Laithland (@mommacusses) je, kako se sama opisala, nestručnjakinja za roditeljstvo, ali pokazuje kako izgleda nježno roditeljstvo u stvarnom životu. Ona govori da nježno roditeljstvo nije u tome da dopustite djeci da skaču po vama, već da im date izbor i usmjerite ih na stvari koje trebaju učiniti.

@mommacusses You can give them choices and still direct them into things they need to do. #mommacusses#momlife#gentleparent♬ original sound - Gwenna Laithland

Dok mu niču zubi, vaš će mališan gristi sve i svakoga tko mu se nađe na putu. (@lauralove5514) postala je viralna kada je na TikToku pokazala kako preusmjerava svog malog sina kada je počne gristi.

@lauralove5514 Reply to @girt50 This is literal proof that gentle parenting WORKS! #fyp#toddler#JBLGreekOut#foryou#gentleparenting#montessori#respectfulparent♬ original sound - LauraLove

Nježno roditeljstvo je postalo vruća tema na društvenim mrežama. Terapeuti i treneri dijele besplatne savjete na svojim platformama društvenih medija. Terapeutkinja Marcela Collier (@highimpactclub) na TikToku daje roditeljima savjete na engleskom i španjolskom.

@highimpactclub#gentleparenting#respectfulparenting#parentingwithunderstanding#gentleparent♬ original sound - Marcela Collier

'Plakanje bez razloga ne postoji. Možda ne znate razlog ili mislite da je zanemariv, ali razlog uvijek postoji, pa ako je važan vašem djetetu, trebao bi biti važan i vama'.

Kako pronaći najrecept za obrok koji djeca vole?

Svakodnevno smišljanje ideja za obrok je jako iscrpljujuće, pogotovo ako djeca nose užinu u školu. Inspiraciju možete dobiti od roditelja s TikTok-a koji djeci spravljaju zabavne objede, a možete podijeliti i vlastite kreacije. Ovo je izvrsna ideja onima koji žele početi objavljivati TikTok videozapise, ali se osjećaju neugodno ispred kamere.

Niche (@adalynnslunchbox) je prikupila više od milijun pretplatnika na objavama kako svakodnevno priprema ručak svojoj kćeri.

@adalynnslunchbox Bacon in sandwiches are always the best #SmoothLikeNitroPepsi#AerieREAL#kidslunchideas♬ original sound - Adalynnslunchbox

Slanina u sendvičima je uvijek najbolja opcija!

Trikovi za odvikavanje od pelena

Na internetu postoji puno savjeta o učenju djeteta na kahlicu. Ako i vi imate savjet koji bi mogao pomoći drugim roditeljima, vrijeme je da se uključite u TikTok trend učenja na kahlicu.  

@noellerosebrown#eliminationcommunication#7monthold#timetopottytrain#pottytraininng♬ original sound - Easeful Heart Therap

Kako izgleda kad mama ili tata pronađu vrijeme za sebe?

Ayumi Lashl ey (@ayumi_lashley) na svojoj platformi dijeli zabavne videozapise o životu mame, poput ovog kojim pokazuje što radi kada uhvati poneki trenutak za sebe.

@ayumi.lashley He was in the bathroom for 45 minutes so it’s my turn #momlife#dancebattle#SmoothLikeNitroPepsi#millennialmom♬ original sound - mini

I ne zaboravimo na tate poput Brandona Rainwatera (@brandon_rainwater), koji dijele relevantne sadržaje, kao što su prednosti nošenja udobnih 'tatinih' tenisica.

@brandon_rainwater

Comfort over style when you wear these

♬ original sound - Brandon_Rainwater

Naravno, ne mora sve biti na TikToku. Ako ćete svoj roditeljski život dijeliti na društvenim mrežama, važno je da ne osramotite svoje dijete. Poštovanje ide u oba smjera. Mnogi od nas to znaju, ali često zaboravljaju.