Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinci vole TikTok, a ima li tamo nešto i za roditelje?

Što god tko rekao, TikTok nije samo za generaciju Z. Jer, milenijalci, generacija X, i da, čak i stariji gledaju, plešu, prate ovu društvenu mrežu. TikTok je jedna od najbrže rastućih platforma na svijetu i ima čak 689 milijuna ...

kolaž

Stoga, da, ima nešto i za roditelje. Neki od najgledanijih tiktokera su roditelji koji dijele različite trenutke svoga roditeljstva s ostalim mamama i tatama, dajući nove izazove ili dijeleći s ostalima nove spoznaje i neke svoje vještine i znanja.

TikTok za roditelje: Samo obični trenuci iz obiteljskog života Elisha Beach (@mylifeisabeach) je majka troje djece, jednog usvojenog djeteta te još 4 odrasle djece,  koja živi u L.A.-u. Da, dobro ste shvatili, Elisha ima ukupno osmero djece. Njezin je TikTok prepun duhovitih situacija unutar jedne obitelji, a njezina glavna muka je što njezina kuća, s tolikim brojem ukućana neće nikad biti potpuno čista.

@mylifeisabeachI don’t know why I bother...????‍♀️ ##momlife##momof4##tiktokmoms##realmotherhood##parentinghumor♬ this is what it look like - lucas

Sasha Manley (@thesash) dijeli trenutke iz stvarnog života i roditeljstva, a majka je jednog šestogodišnjaka i jednog trogodišnjaka. Tko bi se zabrinuo hoće li se ustati na vrijeme kad ima svoju osobnu preslatku budilicu?

@thesashI don’t need an alarm clock #motherhood#toddlermom#toddlerlifemom#helpme#tiredmom♬ original sound - Sash

Obitelj Kije Chambers' (@meetthechambers) čine dvije djevojčice, jedna od 10 a druga od 6 godina, i jedan jednogodišnji dječak. U ovome videu Chambers koristi Tik Tok zvukove kako bi obitelj zabavila popularnom scenom iz Shreka.

@meetthechambersWhen it’s bedtime ? I’ll just find her in my bed in the AM if I say no ? #canistaywithyou#parentlife#relatablemom#kidsbelike#blackmomsoftiktok♬ Follow me _ttegun - Tegan ?

Nema ništa gore nego otići u ormar i posegnuti za omiljenim topićem, ali utvrditi kako je NESTAO. Jeannette Kaplun (@jeannettekaplun) na svome profilu duhovitim klipićima želi dočarati kako izgleda život s tinejdžericama koje stalno ‘posuđuju’ mamine stvari.

@jeannettekaplunHaving a teen daughter means you never find your stuff #howbizarre#momsoftiktok#momofteens♬ How Bizarre - OMC

TikTok izazovi koje možete isprobati sa svojom djecom Kada je riječ o društvenim mrežama, sigurnost je prioritet. Amiyrah Martin je social menager i majka troje djece koja s pratiteljima dijeli neke trikove o sigurnosti na TikToku. ‘Jedan od načina na koji sam filtrilara sadržaj za svoju djecu jest korištenje hashtagova na platformi. Family-friendly tiktokeri koriste hashtagove da privuku publiku koju žele’, napisala je ova mama na svome blogu.

Jedan od family-friendly tiktokera je Zach King's (@zachking) i ima više od 2,2 milijarde pogleda, a Harry Potter iluzija je najgledaniji video na TikToku.

@zachkingThey rejected my application to Hogwarts but I still found a way to be a wizard. ?#illusion#magic#harrypotter♬ Zach Kings Magic Broomstick - Zach King

Ako imate jednogodišnjaka kod kuće, pokušajte ovaj izazov koji se na TikToku zove 'if you give a baby a raw egg, they'll be gentle with it', vrlo je zabavan, a pronaći ćete ga na @lexiiwalden.

@lexiiiwaldenthey’re lying #WildAnimals#baby#givebabyanegg#toddlersoftiktok#fyp♬ original sound - Cassandra Nguyen

Roditelji jednogodišnjeg dječaka, trogodišnje djevojčice i tinejdžerice vidjeli su svoju tinejdžericu kako pleše na TikToku, i pokušali to kao obitelj. Riječ je o australijskom tiktokeru Davidu Warneru (@davidwarner31) i njegovoj obitelji.

@davidwarner31How do you know when your injury is on the mend, you do a Tiktok ?? #fyp#love#foryou#dance#trending#daughters♬ original sound - jacintaconte

Više od TikTok trenda U intervjuu za AARP, stručnjakinja za socijalne medije Rachel Pederson objasnila je zašto sredovječne žene koriste TikTok: ‘Ljudi su umorni od Facebooka, od savršenih fotki na Instagramu, a na TikToku mogu vidjeti autentičnost svake osobe koja objavi video. Vidimo ljude bez make-upa, čak i slavne, te vidimo stvarnu stranu života’.

No ova platforma nije samo zabavna, ima i poučnih te korisnih sadržaja. Viral tiktoker Vanesa Amoro (@vaneamaro91) daje profesionalne savjete o tome kako adolescente naučiti važnim životnim vještinama, kao čišćenje sobe.

@vaneamaro91#cleaningtiktok#MaxPlumpJump#TostitosUnspokenBonds#SpotlightAPI#cleanwithme#cleanhack#zgen♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

Sonny Hurrell (@thatdudecancook) zauvijek je promijenio način na koji pečete krumpire. No bolje pogledajte sami.

@thatdudecancookRoasted potatoes done right are incredible...#food#potato#fyp#foodlover#cooking#foodie#cook#tiktokfood#tiktokfoodie♬ original sound - Sonny Hurrell

Hmmm, eto zašto klinci vole TikTok...

Tekst: Sanja Matasić

Foto: TikTok (Screenshot)

Najnovije

Najpopularnije