Stručnjakinja za odgoj Chelsey Hauge-Zavaleta poručuje da ne mora biti tako. I sama majka troje djece podijelila je s roditeljima učinkovitu tehniku za sprječavanje napada bijesa kada dođe vrijeme za povratak kući. Hauge-Zavaleta prvo je podijelila snimku oca iz Australije Lukea Trevilliana koji najavljuje svojim sinovima, koji se igraju u dvorcu na napuhavanje, da će otići za pet minuta. Čini se da su braća zatečena ovom novom informacijom, pa jedan počinje plakati. Drugi počinje pregovarati.

@drchelsey_parenting#stitch with @Luke T how to transition with more ease #drchelsey#positiveparenthood#positiveparenting#guidingcooperation#consciousparenting#gentleparenting#attunement#neurodiversechild#coregulation#parentingtips#parentcoach#moms#momsupport#family#consequences#adhdparenting♬ More Than A Woman - SG's Paradise Edit - Bee Gees & SG Lewis

"Ovo će završiti krahom", predviđa Hauge-Zavaleta u sada već popularnom TikTok videu. "Postoji temeljni sukob perspektiva između mozga odrasle osobe i mozga djeteta. Ovaj tata je okrenut budućnosti. Znate kako znam? Rekao je, 'Hej, ljudi, pet minuta i onda odlazimo.' Njegov mozak je fokusiran na ono što slijedi. U međuvremenu, djeca su usredotočena na ono što trenutno rade”, objašnjava Hauge-Zavelta i dodaje kako je to igra. Stoga predlaže da im pristupite riječima: "Još pet minuta za igru". Nakon što ustanovite da se polzak bliži, Hauge-Zavaleta preporučuje da se pridružite svom djetetu tih zadnjih nekoliko minuta. “Zbližavanje je način zadržavanja autoriteta”, kaže ona.