Više od 100.000 djece iz cijele regije s nestrpljenjem iščekuje kraj godine, jer znaju da je vrijeme za – novi Lino kalendar. Ljubav djece i njihovih roditelja prema Lino kalendaru svojevrsni je fenomen koji traje od davne 1979. godine, kad je Lino, tada znan kao Medolino, razveselio svoje prijatelje darujući im svoj prvi kalendar. Kreativnost i zabava uvijek su nadahnjivali Lina u izradi kalendara, pa je tako taj prvi Lino skupljao med iz košnica, sadio žito, skupljao lješnjake, brao kruške…, demonstrirajući djeci što je sve potrebno odraditi kako bi njihovi omiljeni proizvodi došli na police trgovina.

prvi Lino kalendar.jpg
Lino 

Proizvodnja dehidrirane dječje hrane u Podravki je počela je 1970. godine, a prvi proizvod bio je na bazi grisa s čokoladom, medom i voćem. Dvije godine nakon lansiranja prvog proizvoda na ambalažu je stavljen lik omiljenog medvjedića, koji još danas uveseljava mališane. U kalendaru za 2023. Lino je superjunak dobrih djela, lani se brinuo o okolišu, pa je pozvao svoje male prijatelje da s njim uče o ledenjacima, ili da od staklenke Linolade naprave kućicu za ptice (jer u veljači im je hladno vani!), učio ih je potom zašto su važne pčele ili recikliranje… Godinu ranije, primjerice, odlučio je mališane povesti u prošlost i upoznati s poznatim izumiteljima i njihovim otkrićima bez kojih bi današnji svijet bio nezamisliv. I Lino je bio izumitelj, jer je 1970. izumio Čokolino, no htio je i predstaviti i druge svoje 'kolege': Pitagoru i njegov slavni poučak, Gutenberga i tiskarski stroj, Newtona i gravitaciju, Fausta Vrančića i padobran, braću Wright i avion, Teslu i izmjeničnu struja, Cerfa, Kahna i Internet… Bilo kako bilo, Lino je oduvijek bio kreativan, brinuo je da potakne male glavice na razmišljanje, pa im je tako tijekom godina uvijek 'servirao' razne pitalice ili ih izazivao na pokuse. Znate li što će se dogoditi ako u vodi otopite žlicu soli, hoće li kocka leda biti više ili manje iznad površine vode? Možda mi ne znamo, ali zna Lino i znaju dječica koja su 2019. rezala lentice i slala ih kako bi dobila – Lino kalendar.

Lino kalendar
Robert Gašpert 

Lino kalendar
Robert Gašpert 

Lino kalendar
Robert Gašpert 

Praksa je i danas ista; do Lino kalendara za 2024., u kojem Lino uči djecu da svojim djelima mogu pozitivno utjecati na svakodnevni život zajednice koja ih okružuje, možete izrezujući lentice s omiljenih Lino proizvoda. Lino lentice su trakice s likom Lino medvjedića u krugu, a nalaze se na parkiranjima većine Lino proizvoda. Za vrijednost 2 kg poslanih lentica dobiva se jedan Lino kalendar za 2024. krajnji rok za slanje lentica je 20. studenog 2023. Dakle, prvo je potrebno skupiti lentice, a drugi korak je skinuti kupon, isprintati ga, ispuniti te, zajedno s lenticama, poslati na adresu Lino p.p. 160, 48000 Koprivnica.

Lino kalendar
Robert Gašpert 

Kako bismo taj ritual učinili još zabavnijim, uzbudljivijim i posebnijim, za nekoliko malih prijatelja medvjedića Lina nedavno smo u dječjoj igraonica Shatulica organizirali najslađi brunch ikad. Mališani su sudjelovali u kreativim igrama, tražili skrivene Lino proizvode, rezali s njih lentice, družili ste 'glavom i bradom' s veselim medvjedićem Linom i uživali u slatkim zalogajima. Pogledajte kako nam je bilo…

Lino kids brunch
Robert Gašpert 

Lino kids brunch
Robert Gašpert 

Lino kids brunch
Robert Gašpert 

Recepte za buhtle s Linoladom, hrskavi činkoLino, LinoLatte i musaviLino, s kojima smo se sladili na Lino kids brunchu, pronađite ovdje.

Lino kalendar.jpg
Lino 

 *Sadržaj nastao u suradnji s Linom.