Prvo dijete, sina Roka, Ida Prester je dobila prije devet godina, a drugog sina Rija rodila je u studenom 2016. Kao i svi roditelji i ona i njezin suprug Ivan Peševski nose se s brojnim izazovima odgoja. Jedan od najvećih je kako disciplinirati dijete. Pjevačica je tu od početka eliminirala bilo kakvu mogućnost fizičkog kažnjavanja o čemu je pisala i na svom Instagram profile.

Udarite li koji put svoje dijete? Ovo je tabu tema na našim prostorima, premalo se piše i razmišlja o tome. Koji put se triska/šamar/šiba smatra dijelom ‘tradicije’. I nas su lupali, pa šta nam fali? Jako je teško biti roditelj, često plešemo po rubu živaca. I ja sam mislila da ću biti kul mama čarobnica, a postala sam dosadna mama smaračica. Ali što dijete uči iz udarca svog roditelja?

1. da je nasilje normalno i da je to legitimna forma odnosa. Takav odnos će i samo ponavljati u svom okruženju sa slabijima od sebe.
2. da veći i jači imaju pravo na nasilje. Pognut će glavu pred svakim tko je fizički jači ili hijerarhijski na višoj poziciji.
3. da je nezaštićeno. Roditelji i dom znače sigurnost svakom djetetu. Nasiljem gubi svoj "safe place".
4. da nije dovoljno vrijedno.

I najvažnije, djeca koju tučemo nikada nas neće prestati voljeti. Oni nas vole beskonačno i bezuvjetno. Ali će manje voljeti SEBE. I to je ono najpogubnije. Želimo li to svom djetetu?”, zapitala se Ida.