Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUTRO JE PRILIKA ZA POVEZIVANJE S DJECOM: Što trebate reći djetetu da bi imalo uspješan dan?

Autor Sunčica Got

U nekim je obiteljima jutro najstresniji dio dana.

 Obiteljski doručak.jpg Izvor: Shutterstock

Jutra s malom djecom mogu biti stresna jer uključuju spremanje za vrtić, pripremu za posao, oblačenje, pranje zuba, raspravu oko jela i uvijek neku strku. Psihoterapeutkinja Jessica VanderWier, autorica koncepta Our mamma Village i majka dvoje djece savjetuje kako jednostavno povezivanje s djecom putem riječi i gesti može u potpunosti promijeniti tijek dana.

Volim te i sretna sam što te vidim

Zamislite da svako jutro čujete ove riječi, odmah nakon buđenja. Osjećali biste se posebno i osnaženo za početak dana, a upravo je to poruka koju želite dati svom djetetu.

Provjerila sam te sinoć, tako si mirno spavao

Dajte djetetu do znanja da ga čuvate i brinete o njemu, čak i kad je u snovima. Ako dijete zna da navečer svratite i provjerite ga, mirnije će spavati.

Podijelite plan dana s djetetom

Djeca vole znati što mogu očekivati od dana pa svakog jutra s njima ukratko podijelite svoj plan za dan. Potaknite ih da vam postavljaju pitanja i tako doznaju sve što ih zanima.

 mama i djevojčica Izvor: Shutterstock

Za što si zahvalan ovog jutra?

Kad postavljate ovako apstraktna pitanja, svakako djetetu ponudite i primjer odgovora. Navedite za što ste vi zahvalni ovog jutra, je li to šalica tople kave, sunce, zagrljaj, ukusan doručak,...

Poljubite djetetov dlan pa ga zatvorite njegovim drugim dlanom

Napravite ovu nježnu gestu i recite djetetu da je sada vaša ljubav uz njega cijeli dan. Toga će se sjetiti kad mu odvojenost padne teško usred dana.

 mama s dvoje djece Izvor: Shutterstock

Pustite laganu glazbu za opuštanje

Atmosfera koju ujutro stvorite, jako utječe na raspoloženje svih ukućana, a nema boljeg načina nego dan započeti uz opuštajuću glazbu ili veselu glazbu koju svi volite i koja će vas razbuditi.

Možda će vas zanimati

Najnovije