Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTAKNITE EMOCIONALNI RAZVOJ SVOGA KLINCA: Simpatično raznobojno čudovište ispričat će mu priču o osjećajima

Knjige su tu da nam uljepšaju život, upoznaju nas s novim svjetovima, ali uz pomoć njih možemo upoznavati i sebe

 osjećaji Izvor: Shutterstock

'Raznobojno čudovište' jedinstvena je slikovnica uz koju će djeca na jednostavan, ali zanimljiv i njima jasan način prepoznati svoje osjećaje i shvatiti da osoba istovremeno može imati mnogo osjećaja. U tome će im pomoći jedno smušeno, simpatično čudovište i jedna draga i topla djevojčica.

 Raznobojno cudoviste korice.jpg Izvor: Profil

 Slikovnicom 'Raznobojno čudovište', španjolske spisateljice i ilustratorice Anne Llenas, služe se odgajatelji diljem svijeta, za potrebe razvoja emocionalne inteligencije djece u dobi od tri do pet godina, a knjiga je ovih dana stigla i u Hrvatsku u izdanju Profila.

Priča je razigrana i maštovita te vrlo moćna i prenosi jasnu poruku, a savršena je za djecu zbog svojeg jednostavnog teksta i stvaranja bliskosti s mladim čitateljima uz pomoć izuzetno karizmatičnog glavnog lika, uz to potiče i empatiju, socijalne vještine i samopouzdanje.

Čitatelji će uživati u ovoj didaktičkoj slikovnici koja na jednostavan i prijateljski način objašnjava socio-emocionalni razvoj i koncepte boja. Ilustracije su maštovite, a izuzetno jasno i upečatljivo pomažu djeci u shvaćanju, prepoznavanju i imenovanju osjećaja.

Slikovnica 'Raznobojno čudovište' u kratkom je roku postala svjetski hit i prevedena je na više od 30 jezika te ima brojne poklonike među djecom, roditeljima, učiteljima i odgajateljima diljem svijeta, a mi jedva čekamo da je primite u ruke.

Kratak sadržaj

Jednog se dana raznobojno čudovište probudilo osjećajući se vrlo zbunjeno. Njegovi su osjećaji jako uzburkani; čudovište je istovremeno ljutito, sretno, smireno, tužno i uplašeno! Kako bi mu pomogla, mala djevojčica odluči mu raznim bojama pokazati što svaki njegov osjećaj znači. Dok ovo preslatko čudovište uči prepoznavati i imenovati svoje pomiješane osjećaje, postupno počinje razvijati svijest o samome sebi i kao rezultat toga stječe vlastiti mir.
Što kažu recenzije?
„Llenas pronalazi pristupačan način na koji djeca mogu prepoznati osjećaje te im pomaže shvatiti da osoba istovremeno može imati mnogo osjećaja... Sjajan je vodič koji može potaknuti važne razgovore.“
School Library Journal
„Multimedijske ilustracije zaista su veličanstvene.“
Kirkus Reviews
„Pomaže procesuirati osjećaje koristeći prekrasne, pozitivne riječi... Vizualno bogata i poetski ispričana.“
Booklist
„Divno istraživanje boja i osjećaja... Priča će se sigurno svidjeti djeci koja ne mogu uvijek lako kontrolirati osjećaje.“
The Horn Book

A tko je autorica?

Anna Llenas rođena je u Barceloni. Diplomirala je na Autonomnom sveučilištu u Barceloni (UAB), smjer oglašavanje i odnosi s javnošću, te je završila grafički dizajn na Školi umjetnosti i dizajna Escola Llotja. Prve profesionalne korake napravila je na području oglašavanja kao umjetnička direktorica tvrtke Bassat Ogilvy, ali je nakon nekog vremena odlučila krenuti svojim putem.

Specijalizirala se za ilustriranje pri barcelonskom Sveučilišnom centru za dizajn i umjetnost Escola Eina te je počela osmišljavati vlastite projekte. Osmislila je idejna rješenja za klijente poput La Vanguardia, Nestlé i Generalitat de Catalunya (katalonska Vlada), između ostalih. Obrazovala se i na Sveučilištu Pompeu Fabra, na području umjetničke psihoterapije i psihosocijalnog rada, te trenutačno radi kao profesorica i art-terapeutkinja specijalizirana za umjetnost i emocionalno obrazovanje.

Llenas je autorica i ilustratorica knjiga koje i velikima i malenima pomažu da urone u svijet emocija, a njezina priča 'Raznobojno čudovište' postala je u tom smislu ključno djelo.
Više informacija možete naći ovoj na mrežnoj stranici.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije