Brinuti 24 sata dnevno o bebi, često bez ičije pomoći, iznimno je zahtjevno. Unatoč vlastitom umoru i iscrpljenosti, treba je svako malo nahraniti, presvući, uspavati, a uz to skuhati ručak, objesiti rublje i još stotinu stvari!

Još kad beba plače satima, možete doći u iskušenje da je agresivno protresete da već jednom prestane! Posljedica takvog tresenja je takozvani sindrom tresenog djeteta, a žrtve su bebe od samo nekoliko tjedana starosti, ali i djeca do pete godine.

Tresenje pridonosi trajnom oštećenju mozga, a u 25% slučajeva posljedica je smrt djeteta! Odakle sve počinje? Glavni pokretač ove grozne situacije, koju je teško kontrolirati, bebin je plač.

Znamo svi da je to jedan poprilično neugodan zvuk koji bebama služi da bi privukle pažnju na svoje potrebe. Koliko je plač važan, govori i činjenica da kada beba plače roditeljima se ubrza rad srca, povisuje tlak, znoje dlanovi i imaju iznimno izraženu potrebu smiriti bebu.

Da ne mislite da se to nikad ne događa ili da se događa onim roditeljima koji su loši prema svojoj djeci, donosimo vam priču mame čija je tromjesečna beba Christa Cookezbog krvarenja mozga nakon tresenja završila u bolnici, a tri godine kasnije i preminula.

Da bi upozorila roditelje, njezina je majka Sierra Hunt sa svojom pričom izašla u javnost, bez imalo zadrške.

 ‘Moja je Christa imala samo tri mjeseca kada je stresena. Minutu nakon toga izgubila je gotovo sve tjelesne funkcije, prestala je samostalno disati, gutati, a izgubila je i vid. Osim toga, dijagnosticirani su joj epilepsija, cerebralna paraliza i gastritis, a svaki obrok dobivala je kroz sondu.

Borila se za svoj život tri godine, a na kraju je preminula. Dijelim njezinu priču kako bih proširila svijest o sindromu tresenog djeteta zbog kojeg je moja djevojčica izgubila život, ali isto tako dala malo nade svima koji su doživjeli isto’, rekla je u svome videu.

Naime, njezin bivši suprug i otac njezino dvoje djece, protresao je malenu djevojčicu i nakon 20 minuta, ona više nije bila zdravo dijete.

Nedugo potom, nakon očeva priznanja, Siera je dobila skrbništvo nad oboje djece.