Najdraži desert mnogima - palačinke... No kako ih osvježiti, kako ih učiniti malo drukčijima, a možda još i ukusnijima? Odlučili smo ih oplemeniti jabukom i cimetom, i priznajemo, okus je savršen.
Angažman nije ništa veći, a niti je izvedba teža.
Foto: Shutterstock
Sastojci
- 2 cijela jaja
- 200 g glatkoga brašna
- 200 ml mlakog mlijeka
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 1 žlica ulja
- vanilin šećer
- 1 žlica otopljenog maslaca
- prstohvat soli
- 2 jabuke
- 1 žličica cimeta
Priprema
Jabuke ogulite, naribajte i pospite cimetom. Pustite da odstoje dok ne pripremite smjesu za tijesto.
Umutite jaja, u njih dodajte pola količine mlijeka, ulje, rastopljeni maslac i sol. Potom uspite brašno i dobro izmiješajte pjenjačom, da nema grudica. Potom dodajte, miješajući, ostatak mlijeka i mineralnu vodu.
Jabuke ocijedite i umiješajte u smjesu za tijesto. Pecite na tavi, kao obične palačinke.
Je li Uskrs postao Božić broj 2? Roditelji se pitaju trebaju li kupovati poklone i za ovaj blagdan
5 suptilnih znakova da vršite preveliki pritisak na dijete
Djeca odrastaju s manje bratića i sestrični: Jesu li milenijalci posljednja generacija koja ima puno rođaka?
Bogat program u zagrebačkom ZOO vrtu: Djeca postaju rendžeri, dijele pisanice životinjama, uz kvizove i nagrade
Pobjednik 'The Voice Kids Hrvatska' Marino Vrgoč na Dječjoj pjesmi Eurovizije