Najdraži desert mnogima - palačinke... No kako ih osvježiti, kako ih učiniti malo drukčijima, a možda još i ukusnijima? Odlučili smo ih oplemeniti jabukom i cimetom, i priznajemo, okus je savršen.
Angažman nije ništa veći, a niti je izvedba teža.
Shutterstock
Sastojci
- 2 cijela jaja
- 200 g glatkoga brašna
- 200 ml mlakog mlijeka
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 1 žlica ulja
- vanilin šećer
- 1 žlica otopljenog maslaca
- prstohvat soli
- 2 jabuke
- 1 žličica cimeta
Priprema
Jabuke ogulite, naribajte i pospite cimetom. Pustite da odstoje dok ne pripremite smjesu za tijesto.
Umutite jaja, u njih dodajte pola količine mlijeka, ulje, rastopljeni maslac i sol. Potom uspite brašno i dobro izmiješajte pjenjačom, da nema grudica. Potom dodajte, miješajući, ostatak mlijeka i mineralnu vodu.
Jabuke ocijedite i umiješajte u smjesu za tijesto. Pecite na tavi, kao obične palačinke.
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Ruski psiholog upozorava što majka nikad ne smije reći kćeri
Podižu se dohodovni cenzusi za vrtiće u Zagrebu, koji ostaju među najjeftinijima u Hrvatskoj
10 slavnih roditelja koji nemaju dadilju i sami brinu o svojoj djeci
Trebate li popuštati djeci tijekom igre?