Najdraži desert mnogima - palačinke... No kako ih osvježiti, kako ih učiniti malo drukčijima, a možda još i ukusnijima? Odlučili smo ih oplemeniti jabukom i cimetom, i priznajemo, okus je savršen.
Angažman nije ništa veći, a niti je izvedba teža.
Shutterstock
Sastojci
- 2 cijela jaja
- 200 g glatkoga brašna
- 200 ml mlakog mlijeka
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 1 žlica ulja
- vanilin šećer
- 1 žlica otopljenog maslaca
- prstohvat soli
- 2 jabuke
- 1 žličica cimeta
Priprema
Jabuke ogulite, naribajte i pospite cimetom. Pustite da odstoje dok ne pripremite smjesu za tijesto.
Umutite jaja, u njih dodajte pola količine mlijeka, ulje, rastopljeni maslac i sol. Potom uspite brašno i dobro izmiješajte pjenjačom, da nema grudica. Potom dodajte, miješajući, ostatak mlijeka i mineralnu vodu.
Jabuke ocijedite i umiješajte u smjesu za tijesto. Pecite na tavi, kao obične palačinke.
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović
5 znakova da je dijete ovisno o mobitelu: Ako ovi simptomi traju dugo, reagirajte što prije