Najdraži desert mnogima - palačinke... No kako ih osvježiti, kako ih učiniti malo drukčijima, a možda još i ukusnijima? Odlučili smo ih oplemeniti jabukom i cimetom, i priznajemo, okus je savršen.
Angažman nije ništa veći, a niti je izvedba teža.
Shutterstock
Sastojci
- 2 cijela jaja
- 200 g glatkoga brašna
- 200 ml mlakog mlijeka
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 1 žlica ulja
- vanilin šećer
- 1 žlica otopljenog maslaca
- prstohvat soli
- 2 jabuke
- 1 žličica cimeta
Priprema
Jabuke ogulite, naribajte i pospite cimetom. Pustite da odstoje dok ne pripremite smjesu za tijesto.
Umutite jaja, u njih dodajte pola količine mlijeka, ulje, rastopljeni maslac i sol. Potom uspite brašno i dobro izmiješajte pjenjačom, da nema grudica. Potom dodajte, miješajući, ostatak mlijeka i mineralnu vodu.
Jabuke ocijedite i umiješajte u smjesu za tijesto. Pecite na tavi, kao obične palačinke.
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano