Najdraži desert mnogima - palačinke... No kako ih osvježiti, kako ih učiniti malo drukčijima, a možda još i ukusnijima? Odlučili smo ih oplemeniti jabukom i cimetom, i priznajemo, okus je savršen.

Angažman nije ništa veći, a niti je izvedba teža.

ribane jabuke
Shutterstock 

Sastojci

  • 2 cijela jaja
  • 200 g glatkoga brašna
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 200 ml gazirane mineralne vode
  • 1 žlica ulja
  • vanilin šećer
  • 1 žlica otopljenog maslaca
  • prstohvat soli
  • 2 jabuke
  • 1 žličica cimeta

Priprema

Jabuke ogulite, naribajte i pospite cimetom. Pustite da odstoje dok ne pripremite smjesu za tijesto.

Umutite jaja, u njih dodajte pola količine mlijeka, ulje, rastopljeni maslac i sol. Potom uspite brašno i dobro izmiješajte pjenjačom, da nema grudica. Potom dodajte, miješajući, ostatak mlijeka i mineralnu vodu. 

Jabuke ocijedite i umiješajte u smjesu za tijesto. Pecite na tavi, kao obične palačinke.