Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIČKE PALAČINKE S JABUKAMA KAO DESERT: Priprema je jednostavna, a mjera vam je jedna šalica

Autor Sanja Matasić

Prozračne i ukusne, a možete ih kombinirati s raznim zdravim nadjevima.

 američke palačinke Izvor: Shutterstock

Palačinke su desert koji ne zahtijeva skupe namirnice, a ako ih obogatite zanimljivim preljevima i voćem, doista su neodoljive.

Kada ih najavite djeci za doručak ili večeru, veselju nema kraja. No jeste li ikad isprobali američke palačinke? Deblje su, manjeg promjera, ne zamatate ih, a neki tvrde da su im daleko ukusnije od onih koje mi pripremamo u našim kajevima. I ne, nije ih komplicirano napraviti. Donosimo recept u kojem kao mjeru koristite šalicu od 250 ml, što vam uvelike olakšava pripremu.

 američke palačinke Izvor: Shutterstock

Sastojci

(šalica 250 ml)

  • 2 jajeta
  • 10 g vanilin šećera
  • 20 g istopljeog maslaca (ili ulja)
  • jedna srednje velika jabuka
  • cimet
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica brašna
  • 10 g praška za pecivo 

Priprema

Ogulite jabuku, naribajte je i pustite da odstoji 15 minuta.

U posebne posude odvojite bjelanjke od žumanaca. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. U žumanca dodajte vanilin šećer i dobro izmiješajte mikserom. Potom miješajući, dodajte rastopljeni maslac. Sve pjenasto umutite mikserom. Dodajte mlijeko.

Izmiješajte brašno i prašak za pecivo, pa postupno, miješajući mikserom, dodajte u smjesu od žumanaca, maslaca i mlijeka.

Ocijedite naribanu jabuku i pomiješajte s cimetom. Potom je dodajte u smjesu

Na kraju, mješajući pjenjačom ili kuhačom dodajte snijeg od bjelanjaka. Važno je ručno i polagano umiješati snijeg od bjelanjaka jer palačinkama daje rahlost i prozračnost.

Od napravljene smjese ispecite palačinke. Smjesa će biti nešto gušća od one za obične palačinke pa ćete zato od jedne zaimče smjese dobiti palačinku manjeg promjera.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije