Vaši klinci vole štrudlu ili pitu od jabuka, a vole i palačinke? Donosimo vam jednostavan recept koji objedinjuje ovu kombinaciju okusa. Okus je sličan onome čuvenih jabuka u šlafroku, samo će ih možda djeca radije jesti jer se neće morati boriti s tvrdim zalogajima jabuka - naime, jabuke su naribane. 

shutterstock_151482161.jpg
Shutterstock 

Sastojci 

  • 4 jabuke
  • 200 g glatkoga brašna (možete ga miješati s pirovim)
  • 2 jaja
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml vode (može i mineralna ako želite rahlije tijesto)
  • 4 žlice šećera (može kokosov kao zdravija varijanta)
  • 1 vanilin šećer
  • malo cimeta
  • prstohvat soli

Priprema

Ogulite i naribajte jabuke. Pošećerite i pustite 10 minuta da puste vodu pa ih rukama dobro ocijedite.

U posebnu zdjelu umutite jaja i mlijeko, zasolite, dodajte vanilin šećer i cimet. Miješajući mikserom, postupno dodajte brašno. Kada smjesa postane glatka, dodajte vodu.

U smjesu dodajte ocijeđene jabuke i promješajte žlicom. Smjesa treba biti malo gušća od one za plačinke.

U tavicu stavite malo kokosova ili običnoga maslaca, pustite da se otopi. Grabilicom uzmite smjesu (količina kao za jednu palačinku) i ulijte u tavu. Kako je smjesa gušća, neće se razliti po cijeloj tavi pa će vam vjerojatno stati dvije, čak i tri male palačinke s jabukama.

Pecite dok ne porumene pa okrenite na drugu stranu. Kod posluživanja, djeca ih mogu namazati pekmezom ili čak nekim čokoladnim namazom.