Vaši klinci vole štrudlu ili pitu od jabuka, a vole i palačinke? Donosimo vam jednostavan recept koji objedinjuje ovu kombinaciju okusa. Okus je sličan onome čuvenih jabuka u šlafroku, samo će ih možda djeca radije jesti jer se neće morati boriti s tvrdim zalogajima jabuka - naime, jabuke su naribane.
Sastojci
- 4 jabuke
- 200 g glatkoga brašna (možete ga miješati s pirovim)
- 2 jaja
- 150 ml mlijeka
- 100 ml vode (može i mineralna ako želite rahlije tijesto)
- 4 žlice šećera (može kokosov kao zdravija varijanta)
- 1 vanilin šećer
- malo cimeta
- prstohvat soli
Priprema
Ogulite i naribajte jabuke. Pošećerite i pustite 10 minuta da puste vodu pa ih rukama dobro ocijedite.
U posebnu zdjelu umutite jaja i mlijeko, zasolite, dodajte vanilin šećer i cimet. Miješajući mikserom, postupno dodajte brašno. Kada smjesa postane glatka, dodajte vodu.
U smjesu dodajte ocijeđene jabuke i promješajte žlicom. Smjesa treba biti malo gušća od one za plačinke.
U tavicu stavite malo kokosova ili običnoga maslaca, pustite da se otopi. Grabilicom uzmite smjesu (količina kao za jednu palačinku) i ulijte u tavu. Kako je smjesa gušća, neće se razliti po cijeloj tavi pa će vam vjerojatno stati dvije, čak i tri male palačinke s jabukama.
Pecite dok ne porumene pa okrenite na drugu stranu. Kod posluživanja, djeca ih mogu namazati pekmezom ili čak nekim čokoladnim namazom.
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti