Tikvice su idealno povrće za sve vrste jela, možete ih koristiti na sve načine, kombinirati s različitim namirnicama, i uvijek ćete dobiti neki novi okus.

Ako ste ljubitelji jela iz pećnice, donosimo recept čija priprema ne može biti jednostavnija, a jelo je gotovo za manje od pola sata. Bit ćemo iskreni, djeca vam vjerojatno neće biti sretna, ali ako za njih pripremate neku hranu koju biste vi najradije izbjegli (kao, recimo pizzu), sebe možete počastiti ovim laganim, zdravim i niskokaloričnim jelom.

tikvice i patlidžani
Shutterstock 

Sastojci

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 patlidžan
  • 2 mozzarele
  • 10 cherry rajčica
  • bosiljak
  • sol
  • biber
  • maslinovo ulje

Priprema

Ogulite tikvicu i patlidžan, izrežite ih na ploške i poslažite po papirnatim ubrusima. S obje strane ploške posolite i pustite da odstoje 10-ak minuta, a potom ih ocijedite od viška tekućine.

Nauljite lim za pečenje i po njemu poslažite ploške tikvice i patlidžana. Narežite mozzarelu na male kockice, narežite cherry rajčice na ploškice i zajedno izmiješajte u posudi. Posolite, zabiberite i dodajte žlicu maslinova ulja pa opet promiješajte.

Zatim, po ploškama tikvice i patlidžana posložite nasjeckanu mozzarelu i rajčice. Pokapajte još malo maslinovim uljem, poslažite listiće svježeg bosiljka i stavite peći u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva.

Možete hladne picete staviti u toast

Ako vam ostane viška piceta nakon obroka, stavite u hladnjak i drugi dan iskoristite u toastu. Jednostavno, picetu od tikvice ili patlidžana stavite između dva toasta i ispecite u tosteru. Izvrsno je!